Filmu Killers of the Flower Moon s DiCapriem narůstá rozpočet. Jaký další problém nastal?

Filmu Killers of the Flower Moon s DiCapriem narůstá rozpočet. Jaký další problém nastal?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Projekt, ve kterém má hlavní roli ztvárnit Leonardo DiCaprio, hledá nový „domov.“ Studio Paramount se jej totiž zřeklo. Co za tím vězí a kdo nakonec bude film financovat?

Novinka od Scorseseho

Již několik týdnů je známo, že nový projekt Martina Scorseseho s názvem Killers of the Flower Moon nebude financovat původní distributor, studio Paramount. Snímek, který jako svůj zdroj uvádí knihu Davida Grana, pojednává o sérii vražd z dvacátých let minulého století. Ocitneme se v prostředí indiánského kmene, kde někdo začal zabíjet jeho členy těsně po tom, co byla na indiánském území nalezena ropa. Do vyšetřování vražd se tehdy dali členové nedávno založeného útvaru FBI.

Proč studio Paramount nad filmem pochybuje?

Zástupci studia Paramount se nechali slyšet, že nejsou nikterak spokojeni se stále narůstajícím rozpočtem filmu. To však není jediný problém, který s tímto snímkem mají. V hlavních rolích filmu se mají objevit Robert De Niro a Leonardo DiCaprio. A právě role druhého z nich byla již několikrát upravována. Scorsese totiž jeho postavu již několikrát přepisoval, a z klaďasa se pomalu a jistě vyklubal další záporák. To podle zástupců studia povede k mnohem menšímu komerčnímu úspěchu.

Kdo to tedy nakonec zaplatí?

Původní distributor tedy z projektu vycouval a bylo nutné nalézt nový zdroj financí. Přitom to podle jejich vyjádření vypadá, že jim až tolik nevadil navyšující se rozpočet, ale postupně se měnící scénář celého filmu a proměna jedné z hlavních postav. Film Killers of the Flower Moon nakonec bude hradit Apple, a Paramount se postará jen o náklady spojené s distribucí a taky postará o to, aby byl snímek uveden v kinech. Když filmové projekce v kinech skončí, ihned se film přesune na streamovací službu Apple TV+.

Projekt je stále v plenkách, takže si na další informace ještě chvíli počkáme.