Filmový hudební kvíz: Otestujte své znalosti písní a hitů z českých filmů. Zvládnete všech 10 správně?

Filmový hudební kvíz: Otestujte své znalosti písní a hitů z českých filmů. Zvládnete všech 10 správně?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rádi sledujete filmy a zbožňujete jejich nezapomenutelné písně? Pokud ano, pak máme pro vás ten pravý kvíz! Tento článek vás zavede do světa písní a hitů, které jsou neodmyslitelně spojeny s vašimi oblíbenými filmy. Připravte se na hudební dobrodružství!

Křídla Vánoc (2013)

Drama s komediálními prvky zrežírovala Karin Krajčo Babinská. Příběhy čtyř přátel, kteří pracují v nákupním centru v čase Vánoc. Film je plný zázraků, touhy a snů. Vánoce jsou přeci časem, kdy se všechna přání mohou splnit.

Muži v naději (2011)

Komedie, která ukazuje, zda nevěra může být základem šťastného manželství. Ve filmu hraje šarmantní Bolek Polívka a Jiří Macháček a úžasné ženy Vica Kerekes, Petra Hřebíčková a Simona Stašová.

Hospoda (1996)

Znělka k tomuto kultovnímu seriálu vám hned musí znít v uších. Seriál Jaroslava Dudka nám přináší klasické české hospodské prostředí z 90. let, kde se můžeme setkat s typickými českými charaktery. V seriálu hrají herecké legendy, mezi nimi třeba Petr Nárožný, Ladislav Potměšil, Bronislav Poloczek, Jiří Menzel, Jan Kanyza, Jiří Krytinář a další.

Snowboarďáci (2004)

Sportovní komedie o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit horské svahy a získat pozornost a obdiv krásných dívek. Dvojice Vojtěch Kotek a Jiří Mádl jsou skvělou komediání dvojicí a ve filmu uvidíte také Ester Geislerovou, Lucii Vondráčkovou, Jiřího Langmajera i Danu Morávkovou.

Discopříběh (1987)

Příběh šestnáctiletého chlapce (Rudolf Hrušínský n.), jenž žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává rady, avšak mladý Jiří jeho rad příliš nedbá. Hudbu zajišťovali Michal David a Zdeněk Barták.

Nezapomeňte si ověřit své odpovědi a zjistit, jak jste si vedli. Filmová hudba nás provází všemi emocemi, ať už jsme v kině, nebo doma před televizí, a doufáme, že jste si tuto zábavu užili stejně jako my. Děkujeme, že jste se s námi pustili do tohoto hudebního putování světem filmového umění!

Zdroje článku: