Elvis: Střípky z natáčení nového filmového zpracování života rockenrolové hvězdy

Elvis: Střípky z natáčení nového filmového zpracování života rockenrolové hvězdy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V nepřeberném množství životopisných snímků, které v posledních letech vynikly na filmových plátnech, přichází na scénu očekávaný filmový titul roku 2021 o legendě rockenrolu.

Přesně před rokem se začal pod režisérským vedením Australana Baza Luhrmanna natáčet životopisný příběh Elvise Presleyho. Režisér již má na kontě úspěšné počiny Romeo a Julie (1996), Velký Gatsby (2013) s Leonardem DiCapriem či Moulin Rouge (2001) a Austrálie (2008) s Nicole Kidmanovou.

Natáčení pozastavily komplikace s epidemií. Při natáčení v Austrálii se totiž jeden z představitelů hlavních rolí Tom Hanks společně s manželkou Ritou nakazili virem Covid19. Naštěstí se manželská dvojice i přes vážný průběh nemoci uzdravila a natáčení může zase pokračovat. Hanks si ve filmu zahraje plukovníka Toma Parkera, neslavně proslulého manažera krále rockenrolu. Kvůli nové filmové roli se musel na nějaký čas zbavit vlasového porostu. S výrazným zkrácením své kštice se musel herec během své kariéry smířit již několikrát. Například v oscarovém snímku Philadelphia byl nucen se o vlasy nechat připravit pro věrné ztvárnění probíhajících chemoterapií. 

Role legendárního rokenrolového zpěváka se ujme mladý herec Austin Butler. Režisér s výběrem hlavní role dlouho otálel, neboť hledal někoho, kdo je schopen obstát jak v hlasové, tak pohybové rovině a zároveň dokáže vyniknout vnitřní citlivostí. Presleyho manželku Priscillu si zahraje australská herečka Olivia DeJonge.

Filmů o hudební ikoně zlatých šedesátých spatřilo světlo světa již několik. Dosud nejúspěšnějším však zůstal snímek z roku 1979 s Kurtem Russelem v hlavní roli. Zda nové zpracování tento snímek předčí, bychom mohli podle předpokladu posoudit již na podzim tohoto roku.