Který český moderátor si zahrál v Princezně Fantaghirò aneb co jste o známé pohádce ještě netušili

Který český moderátor si zahrál v Princezně Fantaghirò aneb co jste o známé pohádce ještě netušili
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Krásná a odvážná princezna Fantaghirò si ve slavné fantasy sérii, jejíž první díl byl natočen v roce 1991, získala srdce nejednoho diváka. Co jste o této filmové pohádce možná nevěděli?

Na motivy příběhů Itala Calvina

Slavný film je adaptací příběhu Fanta-Ghirò the Beautiful pocházející ze sbírky s názvem Italian Folktales od Itala Calvina.

Příběh vypráví o králi, který nemá žádného mužského potomka. V čele armády se proto ocitá v mužském převleku nejmladší dcera Fanta-Ghirò. Neoklame však mladého prince, který pozná v převleku krásnou dívku a zamiluje se.

Slavný spisovatel nebyl s touto verzí vyprávění první, napříč evropskou historií je motiv dívky v mužském přestrojení, která válčí za svého otce, velmi populární. Jeho kořeny sahají až do 16. století.

Česká stopa v italské pohádce

Snímek se natáčel i v Čechách, pozorní diváci tak poznají v prvním snímku s podtitulem Jeskyně Zlaté růže třeba hrad Bouzov.

Štáb se podíval také na Slovensko, jako kulisa pro natáčení posloužil romantický zámek v Bojnicích. Ten bývá označován za jednu z nejkrásnějších staveb střední Evropy. A pokud máte pocit, že jste ho viděli i v jiné pohádce, máte pravdu. V Bojnicích se natáčela i Šíleně smutná princezna.

Ve filmu o odvážné princezně Fantaghirò se objevila i řada českých herců. Kateřina Brožová si zahrála sestru hlavní hrdinky Karolínu. V dalších rolích se představili například Tomáš Valík, Simona Chytrová, Antonie Hegerlíková či Jan Kraus.

První a nejslavnější role pro Tarabase

Nicholas Rogers jako charismatický černokněžník Tarabas podlomil kolena nejedné divačce. Není asi divu, že do té doby s kamerou zkušenosti neměl, živil se jako model. Tarabas byl jeho vůbec první rolí.

Rodák z Austrálie se přitom původně chtěl stát surfařem. Ani u herectví však po několika rolích převážně v historických snímcích nevydržel. Podle posledních dostupných informací vede úspěšnou firmu na výrobu designového nábytku. Do rodné Austrálie se nakonec vrátil. Dnes žije v Sydney. Od roku 2007 je ženatý. Publicitě se však snaží spíše vyhýbat a o jeho soukromí se toho moc neví.