Čtyři svatby a jeden pohřeb: Kdo se ucházel o roli Carrie a koho film uspal během promítání

Čtyři svatby a jeden pohřeb: Kdo se ucházel o roli Carrie a koho film uspal během promítání
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Romantická komedie představuje pohled na manželský život londýnského chlapíka Charlese, který je na první pohled velmi sympatický a šarmantní. A ačkoliv má kolem sebe nespočet žen, které po něm touží, stále má rád svůj svobodný život.

Jeho pohled na závazky se ale změní, jakmile mu do života vstoupí Američanka Carrie, do které se na první pohled zamiluje. Bude mít Charles štěstí nebo mu do jeho plánu vstoupí konkurence?

Proč smlouvu s nahrávacím studiem ukončila původní herečka?

Roli Carrie měla původně obsadit herečka Jeanne Tripplehornová. Té ale náhle zemřela maminka, a tak herečka od smlouvy odstoupila. O tuto roli měla zájem také Sarah Jessica Parkerová, ale producenti nakonec do role přijali Andie MacDowellovou. Herec Rowan Atkinson ve filmu získal roli kněze, byla to jeho druhá kněžská role.

Příběh aktéry ve filmu moc nezaujal, ovšem diváky ano

Také u role hlavního hrdiny Charlese byly změny. Nejdříve se počítalo s Alanem Rickmanem, roli nakonec získal Hugh Grant, který se musel naučit znakovou řeč kvůli scénám s bratrem ve filmu. Navzdory tomu, že se film stal nejvýdělečnějším britským filmem do roku 1999, jehož celkové tržby přesáhly 260 milionů, samotný Hugh Grant už při jeho natáčení o filmu tvrdil, že je příšerný. A film zřejmě moc nezaujal ani skladatele Richarda Rodney Benetta, který ještě, než pro film složil hudbu, během prvního promítání usnul.

Komparzisté museli mít vlastní oblečení

Tvůrci filmu to neměli jednoduché kvůli velmi nízkému rozpočtu. I samotní herci si na svatbu museli vzít své vlastní obleky.