Colina Firtha nejde nemilovat, a to i v komedii, která je jedno velké klišé

Colina Firtha nejde nemilovat, a to i v komedii, která je jedno velké klišé
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ať už je slavným právníkem přes mezinárodní právo nebo koktavým anglickým králem, dokáže svým rolím předat své charisma a filmy, kde hraje, si vždy najdou diváky. Stejně je tomu i u komedie Ach ty ženy z roku 2003.

Romantickou komedii natočil podle románu Charlese Webba Mark Herman. Colin Firth si zahrál anglického malíře, který po traumatickém zážitku cestuje do města Hope ve Vermontu ve Spojených státech. Tam se seznámí s Mandy (Heather Graham), pracovnicí pečovatelského domu, která mu pomůže překonat rozchod mezi ním a Verou (Minnie Driver).

Recenze BBC poznamenala, že jde o „film na rande, kvůli kterému se vyplatí na to rande zajít“.

Když anglického malíře Colina vyhodí jeho dětská láska a snoubenka, rozhodne se odcestovat na místo s tím nejnadějnějším jménem, ​​jaké najde. Přijíždí do Hope, klidného města v období podzimu, a ubytuje se v hotelu. Na první pohled je na něm poznat emoční vypětí.

Snaží se zapomenout na své potíže tím, že kreslí výstřední obyvatele města a se svým chováním nezůstane bez povšimnutí. Svérázná, výstřední hotelová manažerka Joanie vidí, v jakém stavu se nachází, zavolá své přítelkyni Mandy, ošetřovatelce v domově seniorů, aby si s ním promluvila a trochu ho rozptýlila. 

Mandy, zdroj: s_bukley / Shuterstock

Všichni obyvatelé malého města se navzájem znají a vedou nudné předvídatelné životy, ale když se jim podaří Colina a Mandy dát dohromady, dodají svým životům trochu romantiky a dramatu. 

Pár je dvojice protikladů, Colin je rezervovaný anglický umělec a Mandy je svobodomyslná osoba z Vermontu, která si zdobí svůj pokoj motýly. Nakonec se do sebe zamilují, Colin se uzdraví ze svého smutku a začne si budovat nový život.

Kam čert nemůže, tam pošle bejvalku. Ve Vermontu se náhle objeví atraktivní, sofistikovaná, vtipná a okouzlující Vera, aby získala Colina zpět. Extrémně sebevědomá a sobecká žena je přesvědčená, že ji Colin stále miluje. Jako dobré manipulátorce jí nedá moc práce narušit nový vztah. Přece jen Colina zná dvacet let a ví, co na něj platí.

Colin ale kouzlu Very nakonec nepodlehne, jen bude muset najít způsob, jak se jí zbavit, aby se mohl pokusit získat zpět důvěru Mandy.

Zdroj článku: