Česká Bardotka Olga Schoberová se nikdy netajila tím, že své tělo používala jako nástroj pro kariéru i výhodné vztahy

Česká Bardotka Olga Schoberová se nikdy netajila tím, že své tělo používala jako nástroj pro kariéru i výhodné vztahy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Svou krásou už hodně mladá upoutala Káju Saudka, který ji uvedl do společnosti umělců a bohémů. Sama nikdy neměla o svém hereckém nadání přehnané iluze a věděla, že má jinou silnou zbraň. Jednoduše byla hezká a sexy.

Stačilo si sundat tričko a první role byla její

Svou první roli dostala hodně snadno. Režisér Antonín Kachlík hledal do filmu Bylo nás deset herečku, která by se nestyděla ukázat ňadra. Psal se rok 1962 a žádná známá, a hlavně mladá herečka se před kamerou svlékat nechtěla. Když mu známý novinář přivedl hezkou blondýnu, začal ji opatrně vysvětlovat, co se od ní chce. Ani to nedořekl a Olga už před ním stála v celé své kráse. Právě to, že byla bez zábran, jí hodně usnadnilo její plány.

Nenáročné role z ní udělaly hvězdu a také zajištěnou manželku

Olga se nemusela ani moc snažit a poté, co zazářila ve filmech Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964) a Kdo chce zabít Jessii (1966), na kterém spolupracoval Kája Saudek, už se o ní vědělo i v zahraničí. V Československu stihla ještě pobláznit řadu mužů, byl mezi nimi například Juraj Jakubisko. Potom se ale na natáčení v Německu seznámila s americkým hercem a kaskadérem Bradem Harrisem, a to byla její letenka do USA. Manželství sice netrvalo dlouho a za dva roky už jí Harris nestačil, ale vzešla z něj dcera Sabrina.

Druhým manželem se stal John Calley, který v Hollywoodu něco znamenal. Musela si ho vzít od Barbry Streisand, se kterou chodil. Na večírek ji přivedl Miloš Forman a ona nenechala nic náhodě. Vyzývavé oblečení bylo nepřehlédnutelné.

Calley patřil k největším světovým producentům, a když se jí podařilo ho dostat k oltáři, stala se z ní velmi bohatá žena. Do rodinné rezidence v Beverly Hills se sjížděli vlivní lidé a herci. Na gauči tak u ní doma sedával třeba Robert Redford nebo Clint Eastwood. A manželství jí tentokrát vydrželo celých dvacet let.

Přestože herectví pověsila na hřebík už ve čtyřiceti, nikdy neupadla v zapomnění. Navíc si ji diváci budou pamatovat jako mladou a krásnou. Po rozvodu s druhým manželem se rozhodla žít sama, střídavě v USA a v Praze. Muži z jejího života nezmizeli, ale už neměla potřebu se vázat.

Magazín Prima ženy připomněl její starší rozhovor pro Blesk, kde zmínila své herectví:

„Hraní mi nechybí vůbec. Nikdy jsem se necítila být herečkou. A proto jsem také nikdy nešla za kariérou, nikdy jsem, co se filmu týká, nebyla cílevědomá. Byla jsem jen hezká, a to je všechno. A proto si teď také spokojeně v klidu mohu žít. A věřte, že mi vůbec nic nechybí,“ svěřila se.

Olga Schoberová byla první ženou z Československa, které se podařilo dostat do magazínu Playboy. Její zářivou krásu si nejčastěji můžeme připomenout v rozverné komedii pánů Macourka a Vorlíčka Pane, vy jste vdova (1970), kde se potkala s řadou hereckých hvězd, jako byl Jiří Sovák, Jiří Hrzán, Eduard Cupák, František Filipovský, Jan Libíček, Čestmír Řanda a řada dalších. Ještě za pár let se objevila v komedii Oldřicha Lipského Adéla ještě nevečeřela (1977).

Zdroje článku: