Celebrity pod lupou: Robert Urban si anonymní kritiku nepřipouští k tělu, aby o sobě nezačal pochybovat

Celebrity pod lupou: Robert Urban si anonymní kritiku nepřipouští k tělu, aby o sobě nezačal pochybovat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Role podivína, který skáče přes pár století, nelituje, ale hned jedním dechem dodává, že roli přijal, aniž by viděl scénář. To určitě o něčem svědčí. Šťavnatý honorář, málo hereckých příležitostí? Naivita a nezkušenost? Tak třeba už pochopil, že kupovat zajíce v pytli se nevyplatí.

Možná by stačilo se podívat, kdo seriál režíruje a jak divácky oblíbenou práci za sebou má. Seriály Dobré zprávy a 1. Mise rozhodně diváky moc nezaujaly. Robert Urban hájí sebe i celý tým tvůrců, že na projektu Eliška a Damián pracovali s nasazením a doufali, že se příběh bude divákům líbit. Překvapilo ho, že se strhla vlna nenávisti ještě před uvedením prvního dílu.

Tak je jasné, že pracovní nasazení není všechno. To, že lidé už si vytvořili averzi vůči seriálu na základě jeho bombastické reklamy, není nic divného. Elišky a Damiána bylo prostě moc. Navíc osoba Emmy Smetany je hodně kontroverzní a ani reklama na tom nic nezměnila. Každý umělec si nemůže dovolit dělat deset profesí a být v nich dobrý. Smetana je určitě chytrá a vzdělaná žena, která je v něčem dobrá, ale herectví to není a je zvláštní, že si komerční televize riskla jít v tak hýčkaném projektu proti vůli diváků. Nebude úplně složité si zjistit divácky oblíbené herečky třicátnice, se kterými prostě nejde šlápnout vedle.

Podle Roberta Urbana se nekonečné seriály natáčí v nějakých finančních a časových podmínkách. Bohužel to není tak kvalitní prostředí, které se nedá srovnat s natáčením, kde je zapojená nadnárodní produkce. Zároveň uvádí, že práce na takovém projektu potká herce jednou nebo dvakrát za život.

Snad nám tím nenaznačuje, že jeho poslední seriálová role Damiána je z těch, které jsou v nekonečném seriálu. Pohledný mladý muž jako on by klidně mohl zkusit štěstí i v trošku náročnějších projektech, kde by mohl ukázat, co v něm je.

Urban se také rozpovídal o tom, že v jeho rodné Ostravě moc nezapadl. Nechodil s přáteli na pivo, místo toho se doma učil a chodil na trénink. Vysloužil si tak image správňáka a podivína. Možná ho ostravští drsňáci nazývali i jinak…

Lidé mu prý nerozuměli a slušnost si vykládali jako slabost. Doslova uvedl, že budil dojem, že je „připosranej“. Tak to vypadá, že z Ostravy vlastně utekl.

Urban a Smetana
Urban a Smetana | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Naštvat se však prý umí, třeba když se kopne do nohy. Dokonce prý i kritiku seriálu nebere úplně pohodově a neignoruje ji, což přirovnal k sebemrskačství. Práci chce dělat tak, aby měla na diváky dobrý dopad. Pokud ovšem bere role, o kterých nic neví, tak to bude mít složité.

Dodal také, že někdy to nemusí být konstruktivní kritika (snad nemyslel seriál Eliška a Damián, který má na ČSFD hodnocení 8 %), ale někdo si jen potřebuje ulevit, a tak v anonymním prostředí internetu se bezdůvodně do někoho pustí.

Robert Urban je prostě smolař. Jediný dobře hodnocený seriál, ve kterém hrál, byla První republika. V ZOO byl sice oblíbený, ale jeho role nebyla nijak velká. Když šla Eva Burešová na mateřskou, tak byl ze seriálu odstraněn. Přitom je tam celá řada postav, které by mohly zmizet a divák by si toho ani nevšiml. Zřejmě jako odškodnění mu byla nabídnuta role Damiána a on v touze po hlavní roli nabídku přijal.

Nezbývá než fešákovi Urbanovi popřát, aby získal vysněnou roli v nadnárodní produkci a konečně mohl svým fanouškům přinést příjemný a nezapomenutelný zážitek.

Zdroje článku: