Čarodějky tenkrát a dnes: Herci ze seriálu se na conech potkávají i po 25 letech

Čarodějky tenkrát a dnes: Herci ze seriálu se na conech potkávají i po 25 letech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mysteriózní seriál Čarodějky neboli Charmed se vysílal v letech 1998 až 2006. Je tomu tedy už bezmála pětadvacet roků od doby, co nás sestry Halliwellovy okouzlily. Podívejte se, čím se teď zabývají herečky Holly Marie Combs, Alyssa Milano, Rose McGowan, Shannen Doherty a jejich kolegové.

Pro diváky to okouzlující rozhodně bylo

Když se na konci 90. let objevil na obrazovkách seriál WB Charmed o třech čarodějných sestrách ze San Francisca, časopis People ho v první recenzi označil za „koukatelný, ale ne okouzlující“. Podívaná s krásnými herečkami Holly Marie Combs, Alyssou Milano, Shannen Doherty a později s Rose McGowan si však v průběhu let získala zástupy fanoušků, kteří by s takovým závěrem určitě nesouhlasili. Ostatně i dnes si ho mnozí rádi připomínají v reprízách.

Holly Marie Combs si v Čarodějkách zahrála prostřední sestru Piper se schopností zmrazit nebo zahřát molekuly do někdy až výbušných důsledků. Po skončení seriálu přeskakovala mezi televizními a filmovými rolemi, než zakotvila v seriálu Pretty Little Liars, u nás vysílaném pod názvem Prolhané krásky (2010–2017). V současnosti moderuje podcast Charmed, The House of Halliwell, spolu s hereckými kolegy Drewem Fullerem a Brianem Krausem.

„Moc tří“ neodolala dramatu na place

Alyssa Milano ztvárnila nejmladší sestru Phoebe (tedy před příchodem ještě mladší Paige), jejíž schopnosti jí umožňovaly vidět do budoucnosti i minulosti. Kvůli neshodám s ní opustila show herečka Shannen Doherty, nahrazená novou sestrou v podání Rose McGowan. Zvěsti o neshodách na natáčení Alyssa Milano potvrdila roku 2021. V září roku 2023 se setkala s hereckým kolegou Julianem McMahonem na fanouškovské akci v Paříži. Po skončení Čarodějek hrála mj. v seriálu Jmenuju se Earl.

Alyssa Milano a Julian McMahon
Alyssa Milano a Julian McMahon | Zdroj: TV Nova

Než se Shannen Doherty pustila do role nejstarší sestry Prue, měla už za sebou hvězdnou roli Brendy v seriálu Beverly Hills 90210. Z Čarodějek na konci 3. série odešla, což tvůrci vyřešili tragickou smrtí Prue. Pokračovala v televizní i filmové práci, a to navzdory vážné nemoci. Od roku 2015 veřejně popisovala boj s rakovinou prsu a probíhající léčbu. V dubnu 2023 oznámila rozvod se třetím manželem Kurtem Iswarienkem.

Rose McGowan vstoupila do seriálu ve 4. sérii coby nevlastní sestra Halliwellových, Paige Matthewsová. Stejně jako její kolegyně nadále vystupovala v televizi i filmech, ale její jméno vešlo ve známost hlavně coby synonymum hnutí #MeToo poté, co jako jedna z prvních hereček obvinila producenta Harveyho Weinsteina ze sexuálního napadení.

Fanynky milovaly sympaťáka Lea a sexy Colea

Fešák Brian Krause okouzlil divačky v Návratu do modré laguny a také jako světlonoš Leo Wyatt, osudová láska Piper. V průběhu let se s kolegy z Čarodějek setkal na několika fanouškovských conech a stále je zaneprázdněný prací v televizi.

Julian McMahon se jako poloviční démon a Phoebin manžel Cole připojil k seriálu ve 3. sérii a jeho role trvala dvě sezóny. Nešťastný konec jejich seriálové lásky mnohé fanoušky zabolel, o to víc ocenili setkání herců v roce 2023 v Paříži, kde je označili mj. za „nejlepší seriálový pár“.

Brian Krause a Holly Marie Combs
Brian Krause a Holly Marie Combs | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku: