Dobré zprávy a první dojem z nového seriálu, který vyplní středeční večery

Dobré zprávy a první dojem z nového seriálu, který vyplní středeční večery
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po propadáku z Pálavy přichází další seriál a už po první epizodě je jasné, že to nuda nebude. Tvůrci použili podobný styl jako v oblíbeném seriálu ZOO. Redakce nebude jediné místo, kam se divák podívá, a zábavná by mohla být i dějová linka z venkova.

První epizodě se dá vytknout jen to, že se najednou vyrojilo opravdu hodně postav, což může způsobit trochu chaos. Některé vedlejší postavy mohly být přidané postupně. Jinak určitě překvapila Linda Rybová, která se zřejmě na natáčení se svým seriálovým manželem, kterého hraje skutečný manžel David Prachař, dobře baví a je to na ní vidět.

Veronika Žilková asi tráví hodně času se svou nejstarší dcerou a pochytila od ní podivné úšklebky. Roztomilá je hodinová manželka v podání Alžběty Stankové, která ve 43 letech vypadá neuvěřitelně dobře. Určitě pobaví i sebevědomý a věčně nabručený Igor Chmela a o sympatickém Polívkovi ani není třeba psát.

Natálie Halouzková si musela nechat ostříhat kvůli roli vlasy, ale nakonec byla překvapená, jak dobře se s novým účesem cítí. Kratší vlasy jí dodaly trochu nezbedný vzhled, což se k její postavě Báry určitě hodí.

Redakce Dobrých zpráv se z donucení vydala do terénu

Mona, ženská polovina oblíbené moderátorské dvojice Zlatíčka, se marně bouřila, že měla být na módní akci. Přísný šéf Toman rozhodl, že se jede do terénu. Nešlo o žádnou velkolepou akci, ale o tradiční závod traktorů „Randál“. Ondřej Toman měl však i jiné úmysly. Ve vesnici Dolní Zahrádky se nejen závodí, ale žije tam i jeho děda a přišel ten pravý čas navštívit příbuzného, o kterém nesměl s matkou mluvit.

Obec je však v krizi. Favorit soutěže se odmítl letos zapojit do soutěžního klání, a tak hrozí potupa „dolňáků“, kteří se bojí, že bez Jerryho vyhrají „horňáci“.

Báře se nakonec podaří otce přemluvit, aby se letos ještě naposled do soutěže zapojil. Jenže její úsilí zmaří pár šťouralů v hospodě, kteří opět Jerrymu připomenou, že je v podnikání úspěšný jen díky restitucím, kdy mu spadly do klína nejlepší pozemky v okolí. Dolní Zahrádky se tak budou muset obejít bez favorita.

Událost roku je tady, všichni jsou na místě – až na Ondru

Traktory jsou připravené a parta z Dobrých zpráv je na místě. První setkání Báry a Ondřeje není úplně nejveselejší. Ona ho má za debila a on utrousil výraz krávy.

Ondřej však spěchá za dědou, který se už delší dobu snaží s vnukem spojit. Po setkání to vypadá, že děda už je starý a bezmocný a na hospodářství už nestačí. Sám tedy požádá vnuka, aby mu sehnal nějaké bydlení, kde o něj bude postaráno a zařídí prodej chalupy. To se však v průběhu času ukáže jako špatný nápad. Děda se jen těžce loučí s místem, kde prožil kus života a vnuk Ondřej to pochopí. Rodí se tak nový plán. Děda zůstane doma a Ondřej se o něj začne starat a navštěvovat ho.

K překvapení všech fanoušků závodů se nakonec na trati objeví traktor Jerryho a vyhraje. Ještě větší překvapení nastane v okamžiku, když z traktoru vypadne Bára. Ta skončí v hromadě bahna a stane se televizní atrakcí.

Michal-brácha Báry (Ondřej Rychlý), zdroj Pawel Gwužď / Nextfoto

Práce snů

Souhrou náhod si podnikavé dívky všimne moderátor zpráv Šimon, který zrovna přišel o stážistku, a tak využije zájem dívky a nabídne jí práci.

Tak začíná jedno velké dobrodružství, kdy se Bára vydává do jiného prostředí a musí se naučit, jak přežít.

Změny však čekají i Ondřeje, který bude muset hodně zapracovat na vztahu s dědou, a i Bářina bratra Michala čekají nové životní zkušenosti. Z nenadání se u něj objeví bývalá přítelkyně a tvrdí, že dítě, které čeká, je jeho.

Bára je v novém prostředí redakce jako ve snu. Až do chvíle, než ji v přímém přenosu přistane v obličeji dort. Byl to opravdu jen křest nováčka?

Zdroj článku:
  • autorský článek