Angela Lansbury: Za chvilku stoletá herečka dokázala všechno, co si dokážeme představit, ale na důchod zdaleka nepomýšlí

Angela Lansbury: Za chvilku stoletá herečka dokázala všechno, co si dokážeme představit, ale na důchod zdaleka nepomýšlí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Angela Lansburyová patří mezi nejvýznamnější osoby Hollywoodu. Vlastní šest Golden Globe Awards a pět Tony Awards, navíc byla třikrát nominována na Oscara, stala se vítězkou čestného Oscara, je jmenována disneyovskou legendou a získala britské vyznamenání. A ani ve vysokém věku nepotřebuje pauzu.

Neuvěřitelná kariéra mluví za vše

Lansburyová je u nás nejspíše nejznámější díky úspěšnému a populárnímu seriálu „To je vražda, napsala“, kde 12 let představovala autorku kriminálních románů Jessicu Fletcherovou. Díky své geniální schopnosti pochopit různé spojitosti dokáže v každé epizodě vyřešit reálnou vraždu. Tyto zkušenosti se jí poté samozřejmě hodí i při psaní knížek. Ale Lansburyová nepatří pouze do tohoto seriálu.

Už roku 1944, ve věku pouhých 17 let, si poprvé zahrála ve filmu, a to ve snímku „Plynové lampy“. Za její výkon zde a o rok později uvedeném „The Picture of Dorian Gray“ byla dle webu everythingzoomer.com vždy nominována na Oscara za vedlejší roli.

Zdroj: A Autor: Albo / Shutterstock

Za dalších šedesát let herectví se objevila v desítkách dalších vynikajících filmů, mezi nejlepší patří „Smrt na Nilu“, „Mrs. Santa Clause“ a „Kouzelná chůva Nanny McPhee“.

Nejen ve filmu

Angela Lansburyová není jen milovanou herečkou na plátně, je i talentovanou zpěvačkou (roku 2020 byla za písničku „Beauty and the Beast“ oceněna stříbrnou deskou), geniální dabérkou a fantastickou divadelní herečkou. Od roku 1991 se (mimo seriálů) objevuje takřka pouze v Disneyovských produkcích, poprvé ve filmu „Kráska a zvíře“, později i v reálných filmech „Pan Popper a jeho tučňáci“ a v roce 2018 v „Mary Poppins se vrací“.

Díky své geniální schopnosti pochopit různé spojitosti dokáže v každé epizodě vyřešit reálnou vraždu.

V dnešní době sice už není tak aktivní jako v období 50. a 60. let, přesto si stále zahraje tam, kde se jí to zalíbí. Roku 2018 natočila tři filmy, o rok později ještě stála na divadelním jevišti. Podle některých pověstí je možné, že se objeví v malé vedlejší roli v nové verzi snímku „Smrt na Nilu“, který by měl být zveřejněn v příštím roce.

Zdroj: