Dnes v Ulici: Věrka Márovi navrhuje rychlou maturitu za šedesát tisíc

Dnes v Ulici: Věrka Márovi navrhuje rychlou maturitu za šedesát tisíc
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud patříte mezi věrné diváky Ulice, určitě jste si všimli, že Věrka Marečková má tendence svého jediného vlastního syna Kryštofa neustále shazovat a pak ho zase zvedat nad hladinu. V tomto díle mu nabídne rychlomaturitu jako řešení všech jeho útrap.

Věrka Marečková má na všechno řešení, nebo alespoň by ráda měla

Věrka Marečková má komandování v malíčku. Luboš už si na její příkazy a rozkazy zvykl natolik, že už je ani nevnímá. Pro všechny ostatní je však Věrčino organizování spíše utrpením, a tak se drží opodál. Jenže Kryštof je Věrčin syn a i přesto, že si s ní už leccos v rámci své manželské krize vyříkal, pořád ho nerespektuje jako samostatnou jednotku. Je přece dospělý, a to by měla brát v potaz. To, že z Luboše vytvořila podpantofláka, ještě neznamená, že jí na ruku půjde i její vlastní syn. Chce pro něj to nejlepší a kdyby mohla, maturitu by udělala za něj. Je si ale jistá, že maturita je klíčem k jeho životnímu štěstí?

Rychlá verze maturity by Máru stála šedesát tisíc 

I přesto, že se ničemu jinému než ježdění v době, kdy neměl kluky u sebe, věnovat nemusel, se Mára moc nepřetrhnul. Jenže jeho ego bylo zraněné, a tak si jej potřeboval nejprve pofoukat Sylvou v posteli, pak i velkolepým návratem Moniky. Teď vidí, že nic než povyražení z toho nebude. A přitom kdyby jezdil o něco více, mohl by si teď zaplatit rychlejší verzi maturity, kterou mu Věrka našla. Trvalo by to podstatně kratší dobu, jen mít těch šedesát tisíc. Peníze však nejsou a pokulhává i Kryštofovo odhodlání. Kdyby vážně maturitu chtěl, pustil by se do večerní školy hlava nehlava. Jenže on má spíše více výmluv. Raději si bude stěžovat, že je v začarovaném kruhu, než aby konečně něco začal dělat.

Monika Kryštofa připravuje na pohovor, ale je marný 

Ačkoliv už ví, jak se věci mají a že Monika jej jako životní výhru nebere, tráví Kryštof s Monikou stále svůj volný čas. Mimo jiné jej Monika připravuje na další jeho pohovor. Mára by se však mohl jmenovat ne Mareček, ale Mára Marný. Jeho odpovědi nejsou ani ze třetiny uspokojivé. Ten chlap si vůbec nevěří a vlastně ani neví, co by chtěl v životě dělat. Mnohem lépe mu to slušeno v Coolně za barem. Ale věci se změnily... mimochodem Coolna taky.

Coolna je téměř hotová, dostala úplně jiný vzhled 

Ať už z jakéhokoliv důvodu, vymysleli scénáristé Ulice Tonymu rekonstrukci Coolny, která je, a hlavně ty, kteří prostory připravují, musela stát hodně energie. Unavený je z ní i Tony, který má pocit, že se nic neděje podle jeho představ. Dokonce ani nápis Coolna nevyšel tak, jak očekával. Nechce však Dominiku stresovat a v rámci jejího klidu je ochotný nad dveře připevnit cokoliv, dokonce i reklamu na saunu.  Dominika s tím však naštěstí nesouhlasí a za všechno může nakonec Bruno. Tedy ne přímo on, ale ti, kteří název podniku vytvářeli a spletli dodací adresy.

 

Zdroj článku:
  • Autorský text