Dnes v Ulici: Věrka hází synovi záchranné kariérní lano

Dnes v Ulici: Věrka hází synovi záchranné kariérní lano
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dříve by Kryštof takovou nabídku odmítl, o to víc, když přichází od jeho matky. Jenže teď cítí, že je to jeho cesta k osobnímu růstu a reálně nad tím uvažuje. Když ho k tomu poté pošťouchne i Monika, není o čem přemýšlet. Věrka má pro syna perspektivní práci! 

Pro Máru má rozvod s Karlou posilující efekt

Rozvod Máry a Karly už se pomalu přestává řešit. Minimálně už není hlavním tématem. Je to hlavně proto, že většina zúčastněných jednoduše vyplýtvala všechny možnosti, jak dát Karlu s Márou zase dohromady. O to obtížnější to je, když navíc jeden z nich, tedy Mára, lepit nic nechce. Aby jo, když jako bonus k zhrzenému egu se mu vrátila jeho bývalá láska z Afriky a on s ní navázal tam, kde skončili. Okolnosti posledních dní, týdnů a měsíců mu zkrátka připravily půdu pro osobní růst.

Teď se už stačí jen rozhodnout, jakým směrem se vydá. Ze všeho nejdříve by měl skončit s taxikařením, které je pro něj nevýhodné. Za jedno se nevyspí, zadruhé ani moc nevydělá. On navíc touží po něčem prestižnějším. A v tom přichází mámina nabídka na práci správce v nemocničních prostorách. Jenže bude se na tuto pozici Mára hodit? No jasně, když se za něj maminka přimluví!

Márova touha někam se posunout Věrku zaujala

Když na promítání v Coolně Mára podotkl, že je nejvyšší čas posunout se na vyšší pozici, jevila se jeho myšlenka zcela bezvýznamně a nedůležitě, zkrátka jen jako momentální úvaha. Věrku to však vyloženě zasáhlo a ovlivnilo jí to natolik, že nejspíš ještě ten večer začala přemítat nad tím, kam by se mohl její syn bez maturity upíchnout. A nejspíš by to nebyla ani Věrka, kdyby něco nevymyslela. Pán, kterého doučuje češtinu má totiž ty správné kontakty a náhodou věděl o výběrovém řízení na pozici správce nemocničních prostor. To je ono. Ihned se za Máru přimluvila a svému synovi to podala jako hotovou věc. Co na to Mára? No překvapivě nad tím začal uvažovat. Dříve by se stavěl na zadní už jen proto, že mu to doporučila jeho máma. Jenže teď, když se stalo, co se stalo a Monika je zpátky v jeho objetí, jakoby věci začaly dostávat vyšší význam.

Mára váhá, ale Monika ho povzbuzuje

Přece jen na své rozhodování není Mára sám. Má přece Moniku, se kterou teď tvoří nerozlučnou dvojku. A ta vždycky věděla, jak na něj. Už jí nejspíš zapomněl to, že i ona ho kdysi podvedla s kuchařem Michalem. I v jejích očích byl Mára kdysi nedostatečný. Na tak staré věci si však Mára nejspíš nepamatuje nebo si je nechce pamatovat. Koneckonců aktuálně má máslo na hlavě Karla a ještě nějakou dobu bude ona hlavním viníkem rozpadu rodiny. Mára se díky tomu může více soustředit na sebe a na Moniku. Ta ho teď podporuje a má na něj obrovský vliv. Je velmi volnomyšlenkářská. No uvidíme, jak dlouho jí tento životní nadhled a moudra vydrží. Možná si zachová svůj směr a až s Márou otěhotní, přehodí na něj všechny materšké povinnosti, aby si i nadále mohla létat po světě a zachraňovat lidstvo. Pak uvidíme, jak se to Márovi bude líbit.

Zdroj článku:
  • Autorský text