Dnes v Ulici: Zatímco u Valerie ztrácí Šimon půdu pod nohama, doma překvapivě nachází porozumění

Dnes v Ulici: Zatímco u Valerie ztrácí Šimon půdu pod nohama, doma překvapivě nachází porozumění
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nic není jednoduché a vztah dvou teenagerů už vůbec ne. Pro jednou dal Šimon přednost učení a už má velký důvod k žárlení. Fotka Valerie vedle jiného kluka z party mu na pohodě a soustředění rozhodně nepřidá. V pohodě není ani Urbanka s tím, že by jí měl doma něco opravovat bývalý trestanec. 

Šimon zažívá opravdu turbulentní období 

Ačkoliv Gábina neustále mluví o tom, jak by chtěla dát Šimonovi trošku více volnosti a vložit do něj důvěru, realita pokulhává. Také Šimon zapomíná na to, že je téměř jako v domácím vězení. Když se tudíž rozhodne vypařit do víru noci, aby si pročistil hlavu, musí počítat i s následky. Když u Gábiny zazvoní po půlnoci zvonek, ta vůbec nepočítá s tím, že by se za dveřmi mohl nacházet její vlastní syn. Když pak Šimona vidí, je vyděšená, překvapená a jak už to u ní bývá, také velmi hysterická. Šimon má štěstí, že si našla Jirku. Ten na řadu situací pohlíží s klidem sobě vlastním a i tady brzdí Gábininu hysterii. Po tom, co Šimon zodpoví pár otázek ohledně jeho zdraví, pití a drog, může si jít lehnout. Gábina však už do rána nezabere. V hlavě už se jí nejspíš honí, jaký trest si pro Šimona s Hynkem zase vymyslí. Přitom se šel Šimon jenom projít. 

Šimon si sype popel na hlavu a Jirka mu podává pomocnou ruku 

Šimonovi je jasné, že noční úprk nebude mít zadarmo. Už ráno se preventivně ptá na svůj trest. Gábina, která je pořád ještě v šoku, zatím netuší, jak jej potrestají. Jisté však je, že si o tom bude muset promluvit s Hynkem. Ten rovnou navrhuje, že se za Šimonem odpoledne staví. Nachází ho ve společnosti Jirky a nad chipsy s hořčicí. Je to ideální prostředí k tomu, aby si ti dva se Šimonem promluvili jako chlapi. A Jirka celou situaci zkušeně mentoruje. I díky tomu se dozví, jakou zákeřnost Valerie Šimonovi provedla. Dojde tak i na vzpomínky na minulost, kdy Jirka vzpomíná na utržený okap a Hynek si na nějakou svou mladickou nerozvážnost také vzpomene. Do toho se připojí i Gábina, které se začíná líbit, jak se u nich v poslední době krizovky řeší. Ona je toho názoru, že to Valerie udělala Šimonovi schválně, aby žárlil. Možná je to taková její drobná odplata za tu fotku s holkou v Šimonově počítači. 

Urbanová si své opravy doma rozmyslela

Úplně jistá v kramflecích si není ani Urbanová, které Milena nabízí opravářské služby Slávka. Nejenže se jí nelíbí tisícikorunová záloha, nýbrž celou opravu odpíská po tom, co v hospodě zjišťuje, že je Slávek bývalý trestanec. Jenže Milena se s nikým nemaže. Za náhlé odvolání akce jí z tisícovky strhává dvě stovky. Radek si na její konto ještě přisazuje a svého kamaráda Slávka hájí. Svůj trest už si odseděl a teď se živí poctivě rukama. Urbanová má tak o jednu hořkou životní zkušenost více.

Zdroj článku:
  • Autorský text