V úterní Ulici: Marie se chce dostat Julii pod kůži a Pešek ve vzduchu cítí tajemství

V úterní Ulici: Marie se chce dostat Julii pod kůži a Pešek ve vzduchu cítí tajemství
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Chování Kristýny už překročilo všechny meze. Ta holka létá na růžovém obláčku lásky a sounáležitosti mezi podobně smýšlejícími lidmi a vůbec neřeší, z čeho a jak v budoucnu zaplatí složenky. Marie je žena činu a Kristýnku miluje, a proto je ochotná strávit týden s Papežovou na horách. Kolik takový kurz stojí, to divákům sděleno nebylo.

Bojí se Kristýna odpovědnosti?

Kristýna našla svou cestu. Chce být životní koučkou podobně jako Julie. Ostatně fráze, např. že změna posiluje, nebo že strach je omezující vlastnost, jí jdou dobře. Jenže kdy začala být takhle slabá a nejistá, aby potřebovala koučku? Stalo se to rozchodem s Denisem. Diváci si ještě mohou pamatovat, jak měla plno cílů a plánů. Chtěla studovat adiktologii, dokonce měla nasmlouvanou i různou práci. Pak bum, Denis se s ní rozešel a ona spadla na své osobní dno. Co by teď Luděk s Blankou dali za to, aby studovala adiktologii?

Dříve byli proti tomu a z Kristýny chtěli mít přinejmenším další doktorku. Možná právě tento tlak způsobil Kristýniny pocity nedostatečnosti. Zajímavé je, že Kristýna, ač měla spoustu plánů a ze své rodiny byla zvyklá na plné pracovní zapojení, volnější způsob života přitahuje. Do života si ho přitáhla už s Denisem. Ten byl taky alternativní, stálou práci neměl a hlavně pařil. Julie je její druhý extrém.

Prokoukne záměr své babičky?

A protože Kristýna teď nemá žádnou sebereflexi a Juliino jméno skloňuje všemi pády, rozhodla se její babička Marie zasáhnout. Blanka ji o to ani nemusela prosit. Marie hodlá Kristýnu přesvědčit, aby ji na hory vzala s sebou. Kristýna tuší, že je to plán její matky, jak ji ohlídat, a babičce rovnou říká, že se o sebe postará. Ale znáte Marii. Ta se jen tak odbýt nenechá. Připomene Kristýně, aby v rámci své nové profese koukala na lidi stejně a neodsuzovala ji za její jiný pohled na věc. Na to se Kristýna chytla a za Marii se u Julie přimluví. 

Když už na Kristýnu chystají past, nemusely by si Marie s Blankou o tom šeptat přímo za dveřmi Kristýny. Vždyť je to okaté. Měly by být více nad věcí. Ale cesta na hory s Marií nejspíš klapne. Potom budou moci dělat další závěry.

CO asi
Vlasta Pešek nemusí vědět všechno, raději si zajde na pivo. | Zdroj: TV Nova

Co před Peškem holky tají?

Pešek ve vzduchu cítí, že mu Amálka s Marií a Jolanou něco tají. Ostatně vidí to Marii v očích. Pořád ale nemůže přijít na to, co tak důležitého holky řeší, a proto se Amálky ptá. Ta ale mlží a nechce Vlastovi všechno říkat. Ostatně Marie a Jolana ji zavázaly tajemstvím a ona je ráda, že je v centru dění. Koneckonců k Vandě měla blízko a je jí líto, že takhle zabředla do dluhů. Naštěstí má za sebou silný tým, který její problémy hodlá, ač nerad, řešit. Jenže protože tajemno stoupá, musí Jolana s pravdou ven i před Peškem. Řekne mu, že to souvisí s Vandou. Do toho však Pešek nechce strkat nos, a tak jde raději na pivo. Ulevilo se mu, že to nesouvisí s Marií. Bál se, že je nemocná.

Zdroj článku:
  • Autorský text