Kdo by se mohl Robertovi Urbanovi divit, že vyměnil roli soudce za šlechtice, který poplete hlavu novodobé princezně

Kdo by se mohl Robertovi Urbanovi divit, že vyměnil roli soudce za šlechtice, který poplete hlavu novodobé princezně
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Žánr fantasy je stále více v módě, a tak bylo jen otázkou času, kdy se i naše komerční televize budou chtít přiživit na popularitě pohádek pro dospělé. Fantasy dává člověku možnost odpoutat se od reality všedních dnů a odpočinout si s hlavou v oblacích a trochu si zasnít.

Nakonec, ruku na srdce – kdo by nechtěl cestovat časem, mít po babičce geny čarodějnice a začít je objevovat, případně dokázat něco, co zachrání svět. Avšak ani bytosti z fantasy příběhů nemají život jako jednu krásnou jízdu a často jsou nepochopené, zklamané, využívané nebo pronásledované. Je malým zázrakem, když si najdou podobně výjimečnou osobu pro společnou cestu životem a zbaví se břemene, kdy musí své schopnosti skrývat.

TV Nova přišla se seriálem Vědma, který zatím na placené platformě představil začátek zápletky. Rozhodně až na několik nepříliš příjemných herců se Nova snažila přivést na obrazovky neokoukané tváře, což je rozhodně jednou z předností seriálu.

Příběh sám se teprve rozvíjí, a tak nezbývá než doufat, že se mladá vědma už konečně dozví, jaké schopnosti má, a tak je dokáže použít proti zlým silám.

Překvapení chystá i TV Prima

Ani TV Prima nechce zaostávat a pro svou platformu prima+ točí jeden seriál za druhým. Navíc, na rozdíl od Novy, část tvorby poměrně rychle nabízí i v běžném vysílání. Jedním z ohlášených projektů je nový fantasy seriál s pracovním názvem Damián. Právě jednu z hlavních rolí v této lovestory dostal Robert Urban. Tentokrát nebude dobývat srdce Evy Burešové (naštěstí), ale dostane jinou partnerku. Emma Smetana se cítí polichocená, když dostala ve svých 35 letech nabídku na roli „moderní princezny“. Zahraje si majitelku továrny na marmeládu, které se přihodí zvláštní věc. Zamiluje se do šlechtice z dávných časů. Prima zatím vše drží pod pokličkou, ale Smetana slibuje, že to bude rozhodně divácky atraktivní seriál, protože už viděla scénář a je vtipný a chytře napsaný.

Emma Smetana
Emma Smetana | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Dnes se vše točí poměrně rychle, takže se třeba zajímavé fantasy ságy dočkáme ještě letos. Také už dává smysl, proč se Urban své role v seriálu ZOO vzdal, protože tam už neměla jeho postava vcelku co nabídnout. Teď ale bude mít možnost si vyzkoušet něco úplně nového, něco s příchutí tajemna a magie. Nakonec i všestranná Emma Smetana by mohla diváky bavit. Věděli jste, že vystudovala politologii ve Francii a v Německu a v obou zemích získala magisterský titul?

Zdroje článku: