Zlatá labuť se vrací: Co prozradili o nové řadě samotní tvůrci

Zlatá labuť se vrací: Co prozradili o nové řadě samotní tvůrci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Podzim je už tradičně časem návratu oblíbených seriálů. Příznivci velké výpravné ságy se mohou těšit na setkání s oblíbenými hrdiny ještě o něco dříve – Zlatá labuť se vrátí už před koncem prázdnin. S ní přichází těžká doba pro Petra Kučeru, jeho rodinu i zaměstnance obchodního domu.

Jak tvůrci inzerují, boj o lásku vystřídá boj o život. Diváci společně se seriálovými postavami prožijí válečné časy. Zápletky nové série mají z části vycházet i z reálných historických událostí a klíčovým tématem se stává sounáležitost a lidskost.

Do podzimního vysílání je připraveno 17 nových epizod.

Květen 1939

Nacisté už začínají naplno uplatňovat svou moc, a to drsně dopadá na české obyvatelstvo. Ani obchodní dům Zlatá labuť nezůstává ušetřený a naplno do něj vstupuje válka. Naše oblíbené hrdiny čeká hodně nebezpečí a nespravedlnosti. Najdou se však i jedinci, kteří odhodí přetvářku a odhalí svůj pravý charakter. Takoví lidé se umí rychle přizpůsobit a najít si v nové době způsob, jak uspokojit své ambice.

Petr a Bára

Vynucená svatba Petra a Markéty prodavačku Báru zasáhla přímo do srdce a uhasila malou jiskřičku naděje, že by někdy mohla žít se svou láskou. Navíc, jak už naznačil závěr první série, v obchodním domě nebude vítaná a je nucená se stáhnout do ústraní a zmizet z Petrova života, aby on mohl nerušeně hrát roli, kterou mu rodina určila. Nebo to bude jinak?

Irena

Irena s rodinou
Irena s rodinou | Zdroj: TV Nova

Irenina homosexualita a její pletky s mladou prodavačkou Alenou už nejsou tajemstvím a rodina musí jednat. Irena tak pomalu ztrácí pevnou půdu pod nohama a silnou pozici, kterou si v rodinné firmě pracně roky budovala. Tak nastává konečně příležitost, aby se o svá práva přihlásil opomíjený starší bratr Rudolf.

Svým chováním si Irena znepřátelila i mladšího bratra Petra a nemůže se moc spoléhat na to, že by se jí z jeho strany dostalo nějaké výrazné podpory. Věrný jí zůstává jen manžel Lukáš, ale ani jeho podporu nedostane zadarmo.

Výhodné spojení rodin

Kučerovi a Ditrichovi spojením rodin získali mnohem silnější pozici a zatím mají šanci udržet si Grubera na své straně. Není to však vůbec jednoduché a nejsou to oni, kdo určuje pravidla hry. Mohou se spolehnout jen na to, že si nacistického velitele Prahy udrží na své straně, dokud mu mohou něco zajímavého nabídnout. A stále hrozí, že si sám vezme vše, co se mu zlíbí.

Gruber si plně uvědomuje, že ustavičným ponižováním a dvojsmyslnými narážkami, kterými maskuje vyhrožování, si dokáže spolehlivě sjednat respekt. Pro svou hru využije i ředitele Bouchnera, který čeká jen na svou příležitost. Konečně může rodině, která ho ponižovala, všechno vrátit a ukázat jim, že podceňovali jeho schopnost si zachránit za každou cenu krk. To bylo chybou a jak to vypadá, Bouchner má dobře našlápnuto, aby se stal největším seriálovým padouchem.

Nezkušená Eva v ohrožení

Gruber s Evou
Gruber s Evou | Zdroj: TV Nova

Na velmi tenkém ledě se ocitá Eva, která se snaží využít svůj šarm k posílení vztahu s Gruberem. Má pocit, že by jí mohl zajistit kariéru herečky a také by se mohla dozvědět užitečné informace nejen pro sebe, ale i pro své blízké.

Jenže Eva je příliš mladá a nezkušená, aby dokázala vytušit nebezpečí, které může znenadání přijít. Gruber je vrtošivý, opilý svou mocí. A mnohem nebezpečnější by pro Evu mohla být jeho žena, které naslouchá a která si rozhodně své postavení pečlivě střeží.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text