Zlatá labuť: Rudolf se mění, k nelibosti Ireny, před očima a Markéta má další tajnosti

Zlatá labuť: Rudolf se mění, k nelibosti Ireny, před očima a Markéta má další tajnosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Eva poctivě trénuje na nabídnutou hereckou příležitost, ale Martin z toho moc radost nemá. Svět, kam se Eva chce dostat, je podle něj nemorální. Musí se tak hodně přemáhat, aby své milé dal najevo, že jí nechce bránit v plnění jejích snů.

Petr se zase snažil Báře vysvětlovat, proč mění své rozhodnutí ze dne na den. Opět je tak ve vzduchu svatba, ona ale o jeho argumenty nestojí a snaží se s ním nebýt sama. Nechce si stále dělat naděje, které nikam nevedou.

Poprask u Kučerů nastane v okamžiku, kdy rodinný lékař reaguje na Markétinu zmínku o dítěti. Doktor její nadšení zchladí informací, že i kdyby nějakým zázrakem dítě donosila, s největší pravděpodobností by bylo také nemocné. To rázně popírají Ditrichovi, kteří tvrdí, že uznávaní zahraniční lékaři jim potvrdili, že Markéta jim může obstarat zdravého dědice rodu. Jejich pravdu jim nikdo nevymluví, přestože jim bylo naznačeno, že lékaři vlivným a bohatým lidem neříkají rádi špatné zprávy. Neprospívá to jejich pověsti, a tak raději trochu upraví skutečnost. Příroda je přece mocná.

Bára a Petr v obchodním domě
Bára a Petr v obchodním domě. | Zdroj: TV Nova

Markéta je také přesvědčená o tom, že to zvládne, a Petr jí navrhuje, že by měla odjet do Ameriky, kde jsou s léčkou tuberkulózy mnohem dále. Jenže ona by ho tam chtěla jako doprovod.

Irena je zaskočená aktivitou svého staršího bratra Rudolfa, který se nabídl, že pojede do Sudet kvůli výkupu pozemků. Tak aktivní dlouho nebyl a jeho sestře se to moc nelíbí. Rozmlouvá mu to, ale jeho lékařka je ochotná mu dělat doprovod, takže není důvod k obavám.

Nebyla by to Irena, aby nehledala způsob, jak práci v Sudetech přehrát na sebe. Napadne ji, že by se starostlivá lékařka mohla trochu věnovat nemocné Markétě. S tuberkulózou má zkušenosti z německého sanatoria a Markétu utěšovala, že v sanatoriu se dokonce narodilo nemocné ženě zdravé dítě. Bylo sice menší, protože se narodilo dříve, ale s patřičnou péčí přežilo. Sofie po příležitosti pečovat o dalšího člena vlivné rodiny skočila – hned si naplánovala s Markétou další vyšetření. Tím však přišel Rudolf o doprovod do Sudet, o což Ireně šlo.

Bára nechtěně odhalí další Markétino malé tajemství. V obchodě prodala ručně malovaný hedvábný šátek mladíkovi, která se zmínil, že je to pro jeho velkou lásku. A ještě ten den se šátek ocitl na krku Markéty. Nemohlo jít o omyl, protože každý šátek je originál. Markéta po obdržení dárku ožila a zalhala Petrovi, že je od přítelkyně. Že by byl na obzoru tajný milenec?

Eva a Brož
Eva a Brož. | Zdroj: TV Nova

Eva bohužel o filmovou roli, kterou jí dohodil Brož, přišla. Režiséra zatkli Němci a vypadá to, že se bude muset kvůli své homosexualitě podrobit léčbě elektrošoky. To pro něj není moc dobré. Překvapené Evě však přiletí další herecká příležitost od německého oficíra, který se jí chodí vytrvale dvořit. Eva je nadšená, její přítel Martin už méně. Tak ona se mu teď Eva zaplete s Němci?

V obchodě se objevil opět fotograf Skalský a nechal u Martina v obchodě balíček, který si někdo vyzvedne. To zahlédl Kamil Pulkráb a moc se mu to nelíbí. Martin to pěkně schytal, přestože nic konkrétního nepřiznal – tvrdil, že šlo o vyčištění šperku. Na to Kamil nenaletěl. Má jasno – Martin pracuje pro odboj , a tak všechny ohrožuje.

Zdroj článku:
  • autorský článek