Zlatá labuť: Babi dožene Irenu k slzám. Ta v zoufalství provede hroznou věc

Zlatá labuť: Babi dožene Irenu k slzám. Ta v zoufalství provede hroznou věc
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Eva je nešťastná. Nedokáže pochopit, co se děje kolem Aleny a proč to Gruber dělá. Ani tomu nechce věřit, ale Dita jí dává jasně najevo, co si o ní myslí. Martin už začíná být z Evina chování znechucený a ani moc nevěří, že by nic o kamarádce nevěděla.

Irena debatuje o problémech obchodu. Petr ji ujišťuje, že věc vyřeší. Ona chce vědět jak. Bratr něco naznačí, ale Irena raději odejde. Eva mezitím snídá s Gruberem a zkouší zjistit něco o Aleně a o možnosti jejího návratu. Nic moc se však nedozví. Vyruší je nečekaný návrat Heleny a milenka je trochu potupně poslaná domů.

Eva a Helena
Eva a Helena | Zdroj: TV Nova

Helena přichází s dotazem od otce. Chce vědět, proč nejsou elektrárny ještě převedeny pod říšské vedení. Gruber ji ujišťuje, že je čas a že stavba je v plném proudu.

Tajemství nové ředitelky je odhaleno

Irena se pustí do Toni a hází na ni všechny problémy, které obchodní dům má. To ještě netuší, jak moc jsou její obvinění pravdivá. Za chvíli se dozví, kdo je ve skutečnosti Toni a co přišla do Zlaté labutě udělat. Pravda, se kterou napochoduje do obchodu Gruber, vyrazí dech nejen Ireně, ale i Petrovi, který má s Toni románek. Gruber se cítí na koni a Irena se rozhodne předat materiály o jeho židovské milence Hessovi.

Jeho reakce je úplně jiná, než čekala. Vztah Grubera a Židovky byl pracovním úkolem a Gruber z ženy dokázal vytáhnout cenné informace, které vedly k velkému zatýkání Židů. A Wilhelma čeká povýšení! Hess také Ireně oznámí, že se snažila pošpinit vysoce postaveného důstojníka SS a je jeho povinností, aby to oznámil.

Ireně se vše hroutí. Když se potká v obchodě s Babi, která ji přišla říct, že je jedinou osobou, která může Alenu zachránit, je už na pokraji sil.

Odboj v Labuti je odhalen

Zkázu dokončí Gruber, který chce po Ireně jméno někoho z buňky odboje v Labuti, o které Němci vědí. Jen tak může podle Grubera Alenu zachránit a má na to jen pár hodin. Zoufalá Irena se obrátí na Lhotského a chce po něm jména podezřelých lidí. Ten zmíní i Martina Kantora, a právě toho Irena označí Gruberovi a věří, že tím pomůže Aleně.

Martin Kantor
Martin Kantor | Zdroj: TV Nova

Gestapo je velice rychlé a Martin je zatčený. Babi z toho obviňuje Evu. Podle ní se Gruber chtěl zbavit soka v lásce.

Petr se vzdal syna a nechal ho rodičům Markéty. Získal zpět směnku a oddlužil obchod. Zároveň se musí vypořádat se zradou Toni a ještě se připravit na večer strávený s Gruberem, kdy mu půjde o život.

Jenže u Grubera to neklapne. Němec váhá s pitím otráveného vína a tak Petr musí pít, aby nebyl nápadný. Když už to vypadá nadějně, dorazí rozhořčená Eva a chce vědět, proč se Gruber mstí na Martinovi. Před Petrem se dozvídá o udání Ireny. Petr má v plánu zmizet i s lahví a začíná na něj působit jed. Gruber chce, aby mu víno nechal pro Evu.

Zdroje článku: