Znáte největší záporáky z Ulice?

Znáte největší záporáky z Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V seriálu Ulice se to hříšníky jen hemží. Na každém kroku tu narazíte na lstivého intrikána, zdatného manipulátora nebo ziskuchtivou lhářku. Kteří obyvatelé naší známé pražské čtvrti patří mezi největší padouchy a proč?

Radek Mastný

Arogantní a smělý Radek Mastný (Pavel Novotný) platí za jednoho z nejhorších padouchů od začátku Ulice, tedy bezmála patnáct let. Za tu dobu stihl ublížit spoustě lidí, zejména rodině Nyklových, a vyšplhat se na společenském žebříčku pomocí nekalých praktik pěkně vysoko. Pády ze závratných výšin však bývají obzvlášť bolestivé a „Mastňoch“ si z toho svého spravedlivě odnesl zraněnou pýchu i hlavu. Ačkoli se zlepšily alespoň jeho vztahy s dcerou Gábinou a dokonce i s bývalou manželkou Milenou, nadále tvrdošíjně kuje pikle a přemítá, jak by se vyvlékl z trestu za způsobené zločiny. Uvidíme, co si na nás a nicnetušící občany ulice ještě vymyslí.

Sára Mandousová

Postava Sáry Mandousové (Ema Businská) obohatila tým Ulice poměrně nedávno, ale za ten krátký čas, co už tam strávila, stačila napáchat hromadu škody. Pořádně zamávala životem Aničce Liškové, která ji v dobré víře vzala pod křídla i do vlastního bytu. Sára se jí za péči odvděčila zatím jen leností, nespolehlivostí a ustavičným lhaním. Nejhorší ale bylo, že se pokusila svést Ančina přítele.

Mnohokrát jsme se stali svědky toho, že se z původně sympatických postav vyvinula hotová monstra, anebo obráceně – že se ti, kdo bývali zlí, časem napravili. Vzpomeňme na intrikánku Áju, která do sítí lapila naivního Mária. Teď se polepšila a s Máriem tvoří spokojený pár. Nezbývá než doufat, že podobnou změnou osobnosti projde také Sára. Možná že i jí pomůže síla lásky.

Poslední dobou se kolem ní motá mladý Dan. Využije ho Sára, nebo se do něj opravdu zamiluje?

Vanda Veselá

Další relativně čerstvou posilu seriálu představuje Vanda Veselá (Kristýna Hrušínská), jež přiletí do Česka z Kanady, aby se po mnoha letech setkala s matkou Jolanou. Tu hraje mimochodem Miluše Šplechtová, která je Kristýninou maminkou i ve skutečném životě. Vanda o důvodech k příletu a o minulosti v Kanadě neříká rodině zdaleka vše. Jediný, kdo za jejími děravými tvrzeními větří nehezkou pravdu, je Jolanina partnerka Marie, jíž ale bohužel nikdo nevěří. Už v prvních nových dílech v lednu 2022 začne vyplouvat na povrch krutá realita, která s Jolaniným srdcem pořádně zamává, tak si to nenechte ujít.

Kristýna Hrušínská, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Luděk Volák

Výrazným záporákem je bezesporu Blančin bývalý manžel Luděk, zkušený manipulátor, jenž se neštítí překročit kvůli svým cílům všechny hranice. U diváků to měl prohrané, ještě než se vůbec objevil na scéně. Vědělo se totiž, že Blanku podvedl. Když ho nová partnerka opustila, přijel do Prahy ve snaze získat rodinu zpět.

Způsobil tu více škody než užitku, jelikož začal okamžitě všechny sekýrovat a prosazovat svou autoritativní povahu. Ustavičné hádky s ním i s dětmi dovedly Blanku až k alkoholismu, který u ní Luděk spíše podporoval, než aby jí opravdu pomohl. V současnosti se rozbouřené vztahy poněkud uklidnily, ale Luděk si vymyslel další novinku – chce Blanku odstěhovat z Prahy do nového společného domku. Podaří se mu nadobro přetrhat vazby mezi ní a Evženem?

 

Zdroje: