Předvánoční Ulice: Evžen už nejkrásnější dárek od Ježíška dostal

Předvánoční Ulice: Evžen už nejkrásnější dárek od Ježíška dostal
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vlasta s Amálkou se rozhodnou zůstat na Vánoce doma a nejet tak na statek, kam je Luděk pozval. Celorodinná sešlost se tedy konat nebude. Myslí totiž na Evžena, který by zůstal úplně sám, kdyby odjeli. A to nechtějí. Oznámí mu to v 4158. dílu a přidají ještě jeden krásný předvánoční dárek.

Ten dárek, který vyrazí Evženovi dech, vymyslí Vlasta a Amálka mu ho s nadšením posvětí. Opravdu by si nemohl přát nic jiného. Evžena by vlastně ani nenapadlo si to přát, protože by nikdy nevěřil, že by se mu to mohlo splnit. Díky Vlastimilovi s Amálkou znovu spatří své holky, svou milovanou dceru Adrianu a vnučku Klárku. Pro Evžena je to od obou tak hluboké a silné gesto, až vám z toho dojetím naskočí husí kůže po celém těle a oči se vám orosí.

Pavel se ztratí. Pavlova šňůra zapíjení dcery Elišky nekončí. Jedno ráno však volá vystrašená Vendula, že se jí Pavel nevrátil domů. Lumír se ho vydává hledat. Nakonec se z pátrací akce stane kuriózní situace, když se jeho zeť válí v jeho domě na zemi úplně sťatý. Pavel se totiž vydá dát si šlofíka úplně jinam, než by měl.

Občas stačí jedno nevinné slovo a člověk se dozví to, o čem neměl ani tušení. Když už mezi Marií a Vandou nastalo příměří, při společném obědě s bratrem se Marie dozví nemilé novinky. Nelení a jedovatě to téma vytáhne u společného stolu před Jolanou. Vanda se rozčílí, sdělí Marii pár peprných slov, ihned popadne kufry a míří do garsonky. 

 

Ingrid zjišťuje, jak je to s Lumírem a nějakou jeho potenciální novou známostí. Zpovídá Jitku u kávy a zákusku, ale ta nic neví. Kdo ale ví, je Lumír. Ten se osmělí a s pár pivy na kuráž, které pil v rámci postavení Pavla na nohy, aby ho mohl poslat, pokud možno v co nejvhodnějším stavu domů za Vendulou, zavolá Dianě.

Vandino náhlé odstěhování se se paradoxně obrátí proti Marii. Jolana jí po návratu domů vylíčí vše, co má na srdci a co v ní již delší dobu dřímá. Dlouho se snažila dělat prostředníka mezi Marií a Vandou a narovnávat jejich věčné neshody a útoky jedné na druhou, ale pohár její trpělivost právě přetekl. Bohužel Jolaně došla trpělivost ne s Vandou, ale s Marií. Odmítne s ní i spát v právě uvolněné ložnici. 

 

Zdroj:

  • autorský text