Zákony vlka 2: Konec naivní Kamily. Změnila účes a jako policistka už není žádný nováček

Zákony vlka 2: Konec naivní Kamily. Změnila účes a jako policistka už není žádný nováček
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka Tereza Švejdová si pochvaluje nový sestřih i skutečnost, že se její seriálová postava Kamila Žáčková konečně trochu víc realizuje. Už to není ta začínající naivka, která rozčilovala diváky. V pokračování Zákonů vlka se možná dočká i snubního prstenu.

Kamila Žáčková se oprošťuje od své naivity

Tereza Švejdová se během rozhovoru v přírodní rezervaci Voděradské bučiny vyjádřila nejen ke své lásce k tomuto místu, ale také k pokračování oblíbeného detektivního seriálu Zákony vlka, v němž opět hraje policistku Kamilu Žáčkovou. „Teď jsem akorát dotočila scénu, jak Žáčková veze technika Hampla na orientační běh,“ líčila herečka. „S tím kolegou chodí, jejich vztah se tak nějak přirozeně vyvíjí, chystají se k určitým krokům. Zároveň Žáčková ve druhé sérii přestává být úplným nováčkem a naivkou. Ne že by měla větší pravomoci, ale má rozšířené pole působnosti, už ji pouštějí k výslechům a podobně. Realizuje se zkrátka trochu víc.

V jednu chvíli se okolnosti sejdou tak zajímavě, že to skoro vypadá, jako by Jenda (Martin Donutil) svou milovanou Kamilu podváděl s neznámou kráskou. S tou se totiž už ve třetí epizodě druhé řady setká v příjemném podniku, ačkoli správně by v dané době měl být na školení. Jeho lež odhalí Kamilini rodiče, kteří náhodou půjdou kolem během vánočních nákupů. Jak ale vyplývá z rozhovoru s herečkou, Jendovi se zřejmě podaří z tohoto nedorozumění úspěšně vybruslit. „Miminko tam ještě není, ale dojde k žádosti o ruku,“ dodala Tereza Švejdová tajemně. Uvidíme, jak to dopadne.

Ve druhé sérii Zákonů vlka změnila účes

Pozornosti diváků samozřejmě neunikl ani hereččin nový účes, který ve druhé sérii vystavila na odiv. Co ji vedlo ke změně? „Už na konci první série jsme si s maskérkami říkaly, že bychom Kamile ty vlasy trošku zkrátily a tím ji zbavily její dětské naivity. Zároveň jsem ještě v létě točila nějaké filmy a i tam jsme chtěli krátké vlasy, takže se to hezky sešlo a mně se to docela zalíbilo po letech s dlouhými vlasy.“

Tereza Švejdová se svou seriálovou maminkou
Tereza Švejdová se svou seriálovou maminkou | Zdroj: FTV Prima

Už při natáčení první série musela Tereza Švejdová vymyslet, jak skloubit péči o dceru s hereckou prací. „Teď už jí je dva a půl, takže je větší. Na druhou stranu si to zase víc uvědomuje, že jsem pryč, ale myslím, že je fakt hodně statečná a že to nějak všichni i s pomocí babičky a manžela zvládáme.“

Neokoukaná tvář s několika hereckými zkušenostmi

První řada seriálu byla pro Terezu Švejdovou poměrně napínavá, ve čtvrté epizodě si vyzkoušela, jak se natáčí srážka s autem. V kritické chvíli ji však zastoupila zkušená kaskadérka Lenka Kardová. Zda mladou herečku čekají podobně napínavé aktivity i v nových dílech, zatím není jasné. Zajímavé ale je, že než se objevila právě v Zákonech vlka, byla pro mnohé diváky neznámou tváří. Přitom si zahrála v několika dalších seriálech (Dáma a Král, Specialisté, Stíny v mlze, Případy 1. oddělení, Svět pod hlavou) a filmech (Duch nad zlato, Americké dopisy, nově pak Zatmění, Její tělo ad.).

Zdroje článku: