Zákony vlka 2: Kryštof Rímský z Ulice opět v roli padoucha. Radši by si zahrál autistu

Zákony vlka 2: Kryštof Rímský z Ulice opět v roli padoucha. Radši by si zahrál autistu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve druhé sérii Zákonů vlka, která teď vládne sobotním večerům na Primě, se herec Kryštof Rímský zhostil úlohy hlavního záporáka. I když si role gaunerů užívá, rád by pro změnu vyzkoušel něco nového, třeba nějakého autistu.

Strkat si vlastnoručně do oka čočku není příjemné

Poté, co starosta Jiří Pokorný (Jan Vondráček) zastřelil Viléma Karase (Martin Myšička), zaujal místo mrtvého překupníka s uměním jeho někdejší poskok Přibyl. Ten se tak ve druhé sérii detektivního seriálu Zákony vlka stává hlavním padouchem. Bude se nadále snažit získat cennou brož, kterou před lety někde zašantročila Sára Pokorná (Linda Rybová). Právě ta má důvod se Přibylovy pomsty obávat nejvíce, stejně jako Robert Černý (Stanislav Majer), s nímž má Přibyl navíc ještě osobní nevyřízené účty.

Byl to právě Robert Černý, kdo Přibyla v dávné minulosti udeřil tak, že mu poranil oko. Jeho představitel Kryštof Rímský proto musí nosit bílou kontaktní čočku, a jak podotkl během rozhovoru, není to vůbec příjemné. „V minulé sérii jsem měl optičku, která na několika docela dost důležitých dnech chyběla, takže jsem si to musel aplikovat sám a nic příjemného to nebylo, protože v exteriérech je prostě prach, špína, nepořádek. Když to máte dvanáct hodin na oku a strkáte si to tam sám, pauza nepauza, je to nepříjemné. Teď je tady jedna dáma, která se o to stará pečlivě, tak se to dá vydržet.“

Kryštof Rímský si rád dělá kaskadérské kousky sám

V první sérii Zákonů vlka si Kryštof Rímský užil i nějaké kaskadérské scény, ale ve druhé jich v jeho případě asi mnoho nebude. Už to zkrátka není člověk, který by se kvůli příkazům shora vrhal do každého nebezpečí. Tentokrát je to on, kdo rozkazuje. „Díky tomu, že se změnila hierarchie postav, těch kaskadérských scén až tak moc není, protože na ně mám lidi.“ Jsou ovšem situace, kdy herci nechtějí, aby za ně zaskakovali dublové, a platí to také pro Kryštofa Rímského.

Já většinou nechci, mě to baví. Mezi kaskadéry mám dost kamarádů a jejich šéfové, kteří mě znají dlouho, vědí, že si ty věci většinou dělám sám a že to hlavně vydržím.

Gaunerů bylo dost, dejte mu nějaký protiúkol

Diváci nekonečné Ulice znají Kryštofa Rímského v úplně jiné roli, a sice jako starostlivého tátu dvou kluků, který se vyrovnává s nevěrou své brzy už bývalé manželky Karly a nachází útěchu v náručí někdejší velké lásky Moniky. Vyhovují mu více kladné postavy, anebo spíše gauneři?

Gauneři mě bavili dlouhá léta, jenom už jich je trochu moc. Vzhledem ke své vizáži asi nic moc jiného hrát nemůžu, ale rád bych si dal nějaký protiúkol. Takového autistu bych si třeba zkusil.

V Ulici, stejně jako v Zákonech vlka, hraje rovněž Linda Rybová. „My se s Lindou známe zhruba třicet, možná více let,“ prozradil herec se smíchem. „Nechci ji úplně uvádět do rozpaků, že už je nám tolik, ale známe se fakt skoro odmalička.“

Seriál Zákony vlka 2 můžete sledovat každou sobotu od 20:15 na Primě nebo s týdenním předstihem na prima+.

Zdroje článku: