Vzpomínky na Afriku: Meryl Streep se dokázala poprat se skutečným lvem. A zvládla to na jedničku

Vzpomínky na Afriku: Meryl Streep se dokázala poprat se skutečným lvem. A zvládla to na jedničku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběhem se přenesete do roku 1914 do Keni, kde žije Karen Blixenová se svým manželem - a společně se starají o kávovou plantáž. Její začátky v nové zemi nejsou vůbec jednoduché, zvláště když nemá takovou oporu ve svém manželovi, jakou by potřebovala.

I tak se ale postupně seznamuje s prostředím, lidmi, a nakonec si Keňu zamiluje. Do cesty jí vstoupí také tajemný lovec, se kterým prožije krátký románek. Karenino šťastné období přeruší tragédie. Jaká?

Původní obsazení herců bylo zajímavé

Celý příběh je založen na skutečném životě Karen Blixenové, kterou ve filmu ztvárňuje herečka Meryl Streepová, i když v původním plánu bylo obsazení herečkou Julie Christiea nebo Audrey Hepburn.

Hlavní hrdinka vzala svou roli vážně, poprala se i s velmi nebezpečnou scénou

Meryl Streepová všem dokázala, že je skutečně herečka s velkým H, protože všechny scény natočila bez jakýchkoliv potíží. I tu, kdy se pokoušela zahnat lva bičem. Tvůrci jí původně slibovali, že lev bude přivázaný. Realita byla ale jiná, a tak si můžete povšimnout, že strach, který čiší Meryl z tváře, je skutečný. A aby se skutečné Karen podobala co nejvíce, dostala k dispozici nahrávky s jejím hlasem a snažila se tak napodobit co nejvíce její přízvuk.

Život se s hlavními hrdiny nemazlil, co se ve filmu nedozvíte?

Jelikož dům Karen Blixenové v Keni stále stojí, chtěli jej filmaři využít pro své natáčecí úmysly. Jenomže ten slouží jako ozdravovna, tudíž se museli poohlédnout po něčem jiném. Vybrali si farmu, jenž se jmenuje Karen. Jak už to bývá, předloha se od filmu trochu liší. Ve skutečnosti Karen s Denym čekala dítě, to ale bohužel potratila a o jeho smrti se dozvěděla od jeho přátel v Nairobi.