Vzpomínka na herce, kteří si v seriálu Přátelé zahráli jednu z vedlejších rolí. Dojde i na Marcela

Vzpomínka na herce, kteří si v seriálu Přátelé zahráli jednu z vedlejších rolí. Dojde i na Marcela
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Přátelé neproslavil jen šestici herců, ale stal se srdcovou záležitostí i pro celou řadu dalších, kterým pomohl v kariéře. Poté, co se seriál stal úspěšným, štáb pro zpestření obsazoval do epizodních rolí i známé herce, kteří se rádi ve společnosti Přátel ukázali. Pobavit diváky měla i opička.

June Gable (1945)

June Gable
June Gable | Zdroj: Miro Vrlik Photography / Shutterstock

Každý si June vybaví jako Estelle Leonard, Joeyho agentku. Většina rolí, které mladému začínajícímu herci dohodí, nejsou moc úspěšné. Jednou je to ale trefa do černého. To, když Joey Tribbiani získá seriálovou roli Dr. Drakea Remoraye. Estelle v desáté sérii zemřela.

June Gable se nijak nezlobila, že její postavu stihl takový osud. Po Přátelích si dala dlouhou pauzu a vydala prohlášení, že odchází do důchodu, protože osoba, která je jí blízká, je vážně nemocná a ona se o ni chce starat. Po letech se vrátila na divadelní prkna a později znovu hrála v seriálech, například v Miami Vice. Na Netflixu je k vidění ve filmu The Week Of.

James Michael Tyler (1962)

James Michael Tyler
James Michael Tyler | Zdroj: Kathy Hutchins / Shutterstock

Jako provozní baru Gunther dokázal Tyler ze své původně malinké role vytěžit velkou popularitu. Původně neměl v seriálu vůbec mluvit, ale dokázal se prosadit. Gunther byl tajně zamilovaný do Rachel a z toho vyplynula řada komických situací. Objevil se ve 148 epizodách.

V roce 2021 oznámil, že má rakovinu prostaty a nachází se ve čtvrtém stádiu. Zemřel 24. října ve svém domě v Los Angeles ve věku 59 let.

Tom Selleck (1945)

Tom Selleck
Tom Selleck | Zdroj: Kathy Hutchins / Shutterstock

Populární herec se předvedl jako Dr. Richard Burke, oční lékař a rodinný přítel Moničiných rodičů. Moniku zná od dětství, ale i přes velký věkový rozdíl (21 let) se do sebe Richard a Monika zamilují.

Vztah začne skřípat v okamžiku, kdy Monika začne mluvit o dětech. Richard už má dvě dospělé děti a nemá v plánu se do role otce vracet. Chápe však, že Monika má právo chtít děti. Rozchod je pro oba velmi bolestivý. Richard se naposledy objevuje na konci 6. série.

Českým divákům herec určitě utkvěl v paměti jako autor detektivních románů ve filmu Její alibi, kde si zahrál po boku modelky českého původu Pavlíny Pořízkové. Tom Selleck měl štěstí na seriály a byl slavný už dávno před tím, než se objevil v Přátelích a zlomil Monice srdce.

O slávu se mu postaral seriál Magnum (k vidění na ShowTime) vysílaný v letech 1980 až 1988, kde ztvárnil roli soukromého detektiva, ale ne žádného obyčejného pronásledovatele nevěrných manželek. Thomas Sullivan Magnum III. byl z rodiny s vojenskou tradicí, po akademii nastoupil k Navy Seal atd. Seriálu nechybí humor a Selleck se stal známým po celém světě.

V posledních letech se objevil v řadě celovečerních filmů jako policejní šéf Jesse Stone. Filmy mají právě toto jméno v názvu (Jesse Stone: Smrt v jezeře, Jesse Stone: Tenký led atd.).

Opičky Katie a Monkey

V seriálu Rossova opička skončila v zoo v San Diegu a později se z ní stalo uznávané zvíře pro filmy a reklamy.

Na natáčení se podílely dvě opičky, aby se zajistil hladký průběh scén. Katie byla akčnější, Monkey byla používaná spíše pro záběry, kdy někde sedí. Původně se plánovalo, že opička se v seriálu zdrží déle, ale kvůli Rossovi bylo její působení ukončeno. Nepadl si se zvířetem do oka a natáčení scén pro něj bylo problematické. I přes snahu trenérů jsou primáti trošku nevyzpytatelní herci a je třeba hodně trpělivosti.

Herec David Schwimmer se ale bránil, že to není jeho chyba. Tvrdil, že trenéři obou zvířat jsou majetničtí a nedovolí mu, aby si s opicemi vytvořil nějaký vztah. Podle něj dostal prostě opici až když se natáčelo a očekávalo se od něj, že vše proběhne tak, jak je to ve scénáři. To dost dobře nešlo, protože to nezáleželo jen na něm. Natáčení potom mělo zpoždění a nedělalo to dobrou pracovní atmosféru. Zastal se ho i herecký kolega Matt LeBlanc, který popsal, že si jednou opice vylezla až na strop a museli ji půl hodiny lákat na moučné červy. Nakonec Schwimmer přemluvil ostatní, aby mu pomohli se zvířete z natáčení zbavit.

O opici Monkey se toho moc neví, ale je možné, že i nadále dělala záskok Katie. Katie se objevila v sitcomech společnosti NBC, spolupracovala s Kendall Jenner během focení a jeden čas byla neoficiálním maskotem baseballového týmu Los Angeles – Angels.

V roce 2019 se objevila v seriálu Y: Poslední z mužů, kde hrála Ampersanda, samce, který přežil mor. Kromě jedné přeživší postavy tak byl Ampersandr poslední žijící savec na planetě, takže vlastně jedna ze dvou hlavních seriálových rolí.

V té době byla Katie ve středním věku, takže se možná ještě někde ukáže.

Seriál Přátelé je k vidění na Nova Fun.

Zdroje článku: