Výměna manželek: Lenka nasává a nepřijde jí to divné. Problémy má přece jen její manžel

Výměna manželek: Lenka nasává a nepřijde jí to divné. Problémy má přece jen její manžel
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lenka se přihlásila do pořadu sama. Má pocit, že ji partner Lukáš nedokáže ocenit. V průběhu deseti dnů vyplave na povrch celá řada problémů, které rodina má. Druhý pár je vcelku v pohodě, ale Martin je hodně dominantní a pod kontrolou na dálku má i to, kdy se doma zapne trouba v kuchyni.

Lenka (40) pracuje jako dojička. S Lukášem má dvě děti (4,5 a 6,5). Lukáš (31) je stájník. Žijí v pronajatém domě v Lubnu. Dvojice řešila krizi kvůli alkoholu a násilí ze strany Lukáše. Ve druhé domácnosti v Žampachu žije Dominika (27), Martin (28) a roční dcera. Rodina obývá hodně prostorný dům v klidném místě. O účasti ve Výměně rozhodl Martin. Dominika je doma s dcerou a Martin pracuje jako koordinátor pro online obchod s potravinami.

V Lubnu

Dominika se v nové domácnosti hned zabydlela. Už z manuálu se dozvěděla, že byl Lukáš na léčení a abstinuje. Lukáš na ni udělal dobrý dojem. Hned bylo vidět, že má hodně rád děti, a právě kvůli nim dokázal podstoupit léčbu. Jak vyplynulo, s Lenkou si moc nerozumí.

Dominika se od dětí (!) dozvěděla, že máma na tátu volala policii a že ho odvedli v želízkách. Mladá žena rodinnou situaci pochopila rychle. Sama nevyrůstala v ideální rodině a otec pil a týral matku.

Dominika ale brzy zjišťuje, že Lukáš se opravdu snaží být dobrým otcem a za jeho problémy stojí hlavně Lenka, která má pocit, že díky věkovému rozdílu je ona ta rozumná a domácnost musí fungovat podle ní. To Lukášovi moc sebevědomí nepřidá. Odejít od rodiny nechce kvůli dětem. Sociální pracovnice mu řekla, že se svou minulostí by je v případě rozvodu vídal tak jednou za měsíc, a to za přítomnosti sociální pracovnice.

V manuálu se Dominika dočetla, že děti jsou velice živé a Lukáš je neumí srovnat. S dětmi to zase tak tragické nebylo, když se jim Dominika věnovala. Jak se dozvěděla, jejich máma sedí jen venku s telefonem. Lukáš ale opravdu děti neusměrňuje a malý Luky toho zneužívá.

Dominika tak zavedla tresty v podobě dřepů, aby se kluk trochu uklidnil, ale deset dní byla příliš krátká doba, aby se dostavily výsledky.

V Žampachu

Lenka si hned po příjezdu do nové domácnosti postěžovala na špinavou podlahu a zametla a vytřela. To byla jediná péče, kterou za deset dní nové domácnosti věnovala. Ještě jednou uvařila brambory a pro sebe smažák. Potom objevila zásobu alkoholu v lednici, a tak si krátila čas popíjením.

To Martina hodně překvapilo, protože nedokázal pochopit, jak může pít, když její manžel abstinuje. To pro něj musí být zkouška pevné vůle.

Lenka několikrát opakovala, že chápe, že je problém v ní, ale nedokáže s tím nic dělat. Je prostě taková! V náhradní domácnosti se jí nic nelíbilo. Všechno bylo moc moderní, nákup s dovážkou do domu moc drahý, jídla moc kořeněná, Martin moc tajuplný.

Kromě péče o malou Holly tak Lenka nedělala vůbec nic. Protože je prostě taková a změnit se neumí. Motivací pro účast ve Výměně manželek byly peníze, ne nějaká sebereflexe.

Mezi 8 očima

Debata se točila hlavně kolem vztahu Lenky a Lukáše a překvapivě z toho vycházel lépe Lukáš, přestože si nesl cejch násilníka a alkoholika. Příčina jeho pití byla jasná. Lenka se ani nestyděla za to, že v cizí domácnosti popíjela a ani nijak nereagovala na to, když Lukáš řekl, že si s Dominikou užil klidné a pohodové večery, kdy si povídali a ani nepamatuje, kdy by mu bylo tak dobře s Lenkou.

Dominika se dočkala žádosti o ruku. Martinovi asi došlo, že tichá a skromná Dominika je pro něj ta pravá.

Zdroje článku: