Vodní svět (1995): Až do natočení Titanicu nejdražší film všech dob. Kolik do něj investoval Kevin Costner?

Vodní svět (1995): Až do natočení Titanicu nejdražší film všech dob. Kolik do něj investoval Kevin Costner?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dobrodružný sci-fi velkofilm, v jehož hlavní roli se objevil oblíbený herec devadesátek, Kevin Costner, byl doprovázený složitými kaskadérskými kousky. Oddechový film, co vás vtáhne do děje, a originální nápady – to vše je Vodní svět.

Co se stane, když ledovce roztají

Zřejmě to napadlo již každého z nás. Co by se stalo, kdyby všechny ledovce roztály? Jaká by byla hodnota zeminy? A jakým stylem by lidé žili? Příběh ukazuje osud osamělého poutníka, který na svou loď vezme matku s dcerou, které chrání je před kočovnými tyrany.

Poslední lidé, kteří přežili potopu po roztání ledovců, přežívají na umělých plavidlech. Někteří si dokonce vybudovali plovoucí města. Hlavní postava v podobě Kevina Costnera se dokonce pro nový vodní život dokázala přizpůsobit ještě jiným způsobem…

Nejdražší film všech dob

Kevin Costner do filmu investoval vlastních 22 miliónů amerických dolarů, tak moc v projekt věřil. Jenže celý projekt se dostal do finančních potíží, protože se jeho rozpočet neustále navyšoval. Nakonec se zastavil na částce 175 miliónů amerických dolarů. Tedy v té době nejdražší film všech dob. V Americe však dokázal vydělat pouze 88 miliónů dolarů. Začalo to vypadat na propadák. Úspěch se dostavil, když se film setkal s dobrým přijetím v zámoří, kde byl úspěšnější než v USA. Nakonec film vydělal 255 miliónů dolarů.

Natáčení se muselo dokonce třikrát přerušit, a to kvůli hrozbě hurikánu.

Vypravte se za dobrodružstvím a nechte se pohltit příjemnou dějovou linkou, která je doplněna o krásnou přehlídku kostýmů. Dle kostýmního designéra tohoto velkofilmu, Johna Bloomfielda, vzniklo pro potřeby natáčení více než 2000 filmových kostýmů. Tomu se říká výprava!