Seriál Vinaři aneb znáte vinařství, kde probíhalo natáčení?

Seriál Vinaři aneb znáte vinařství, kde probíhalo natáčení?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Televize Prima přišla v roce 2014 s novým komediálním seriálem, jímž si okamžitě získala velké množství diváků u televizních obrazovek napříč celou republikou.

Není se čemu divit, protože seriál je skvěle obsazen a scenáristům se podařilo zachytit atmosféru typické moravské vesnice, a to se všemi mezilidskými strastmi. Svůj podíl na slávě mají i skvělé herecké výkony Václava Postráneckého, Terezy Kostkové nebo Hynka Čermáka.

Vlčkovo vinařství

Prakticky všechny scény ve sklepích a ve vinařství se točili v obci Zaječí, kde se nachází Vinařství U Kapličky. Toto vinařství funguje od roku 2005, přičemž hlavním cílem bylo vybudovat malý rodinný podnik. Situace ovšem nabrala rychlý spád, takže současné vinařství produkuje asi 500 000 lahví ročně. V době natáčení zde navíc byla ubytována i Tereza Kostková s malým synem. Kromě toho se vinařství objevilo také ve filmové sérii Bobule.

Rozpočet hrazen krajem

Možná se vám bude zdát divné, že seriál, jehož první díl viděly téměř 2 miliony diváků starších 15 let, částečně financoval Jihomoravský kraj. Hlavním účelem finanční podpory bylo nastartování turistického ruchu. Ostatně i proto je v každém díle seriálu představena jedna odrůda vína typická pro oblast Pálavy.

Hynek Čermák, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Fiktivní nářečí

Vinaři sice patří mezi nejoblíbenější české seriály, ale přesto se nevyhnuly kritice. Děj se odehrává ve fiktivní obci Křetice a místní obyvatelé mají své oblastní nářečí. Na Moravě to není nic neobvyklého, ovšem křetická mluva se nesetkala s pozitivním ohlasem. S tím souvisí i nedokonalá schopnost herců mluvit nářečím, protože jich valná většina pochází z Čech.

Náves v Křeticích můžete navštívit

I když byste Křetice na mapě České republiky hledali marně, přesto se můžete podívat na její náves. Ta se totiž nachází v obci Pavlov. Malebná víska ležící nedaleko vodní nádrže Nové Mlýny přímo vybízí k navštívení. Dokonale se zde vcítíte například do role Terezy Kostkové, která se kvůli své roli musela naučit řídit sajdkáru a jezdit na čtyřkolce.

Ne nadarmo jsou Vinaři považováni za jeden z nejlepších českých seriálů. Na místa natáčení se můžete sami podívat a naživo si připomenout některé legendární scény.

 

Zdroje článku: