Kvíz: Věta "Maminka mi vždycky před koupáním sundává bačkůrky." zazněla ve filmu Brácha za všechny peníze? Ano, nebo ne?

Kvíz: Věta "Maminka mi vždycky před koupáním sundává bačkůrky." zazněla ve filmu Brácha za všechny peníze? Ano, nebo ne?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
„Marečku, podejte mi pero!“ nebo „Švagrová, nedojel jsem, trošičku jsem štrejchnul o barák.". Filmové klasiky jsou neodmyslitelně spjaty i s hláškami, které nedokážeme z hlavy vymazat celý život. Dokážete uspět v kvízu, který je plný oblíbených hlášek z českých i světových snímků?

Ze 13 Oscarů dokázal oblíbený film proměnit 6

„A od té chvíle už jsem jen utíkal. Já nevěřil, že je to k něčemu dobrý." Vzpomínáte na tuto hlášku, která nás provází jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob? Tento snímek byl v roce 1995 nominován hned na 13 Oskarů. Mezi těmi za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli či nejlepší filmovou hudbu byla i nominace za nejlepší zvuk a jeho střih, nejlepšího režiséra a nejlepší film. Právě poslední zmiňovaná nominace byla jednou z těch, kterou se filmu podařilo proměnit.

Forrest Gump chytnul za srdce nejednoho diváka

Už víte o jaký film se jedná? Jedním z populárních filmů je již několik desetiletí film o muži s nízkým IQ Forrestem Gumpem. Do srdcí nejedné divačky se díky hlavní roli již navždy zapsal herec Tom Hanks.

Film natočený v roce 1994 vypráví celoživotní příběh prostoduchého Forresta Gumpa. Ten i přes své inteligenční a pohybové problémy prožívá chvíli šťastný, občas smutný život, který by ale za nic na světě nevyměnil. Film byl natáčen hned v 7 zemích Spojených států amerických.

Zajímavostí je, že se postava Forresta narodila ve městě Greenbow v Alabamě. Žádné takové město ale ve skutečnosti neexistuje. Jméno ale dostal po skutečné osobě. A sice po Nathanovi Bedfordovi Forrestovi. Ten byl po válce členem Ku Klux Klanu. Mimo to byl také generálem v občanské válce Severu proti Jihu.

 

Zdroj článku: