V novém seriálu Extraktoři si zahrál kladného drsňáka, Jan Révai se ale dnes nad vlastní kriminální minulostí usmívá

V novém seriálu Extraktoři si zahrál kladného drsňáka, Jan Révai se ale dnes nad vlastní kriminální minulostí usmívá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Spolu s Jakubem Štáfkem se devětačtyřicetiletý Révai nedávno divákům představil v trochu netradičním seriálu natočeném v zahraničí. Seriál ukazoval dobrodružnou cestu dvou mladých dívek, které byly v zahraničí uneseny, a také složitý a zdlouhavý proces jejich návratu do rodné země.

Štáfek a Révai se ve svých rolích ukázali jako sehraná dvojice pracující v utajení a jako herci se k sobě moc dobře hodili. Révai hrál toho rozumnějšího a klidnějšího. Ale v reálném živote ve výrazném chlapíkovi doutná oheň, a ten ho v mládí přivedl do nejednoho maléru.

Herectví nikdy nestudoval a dostal se k němu vlastně náhodou. Touhu po dobrodružství v sobě objevil už v šesti letech, když se s partou kamarádů vydal pěšky z Kladna do Prahy. Není divu, že ho občas maminka honila kolem stolu s vařečkou.

Bylo jasné, že energií nabité dítě musí mít hodně fyzických aktivit, aby se nedostalo do maléru. Pustil se tedy do sportování. Hrál fotbal, tenis a zkusil i parkurové skákání. Od sportu často utíkal ke koním, které měl moc rád.

A potom tu byla ještě jedna vášeň. Tatínkova Jawa 21, kterou uměl řídit už v deseti letech. I přes pády si stále snil o okamžiku, kdy bude mít svou vlastní motorku.

Vyučil se automechanikem a jako člověk plný protikladů se věnoval tanci. Dotáhl to až do známé taneční skupiny UNO.

V sedmnácti se však v jeho životě něco změnilo a z rebelství se přidal k partě vykrádající auta. Ani problémy ho neodradily, navíc se přidaly další. Začal hrát na automatech a nasekal si dost velké dluhy. V devatenácti se rozhodl, že si přilepší vykradením čerpací stanice. Jenže se trochu přepočítal. Potřeboval nutně sto tisíc, ale našel tam jen osm. Sám to s odstupem času označil za amatérské a směšné chování. Jenže za něj vyfasoval tři a půl roku vězení.

Naštěstí se dostal po polovině trestu na svobodu a neměl v úmyslu se za mříže vrátit. Vydal se na konkurz na muzikál, kde se potkal s Lucií Bílou. Život mu ale změnil až Filip Renč, který si ho vyhlédl do filmu Rebelové.

V té době měl mladý muž pochybnosti o své práci. Chybělo mu patřičné vzdělání. Ani jeho filmová partnerka Zuzana Norisová neměla právě šťastné období a pracovala v baru. Poněkud depresivní dvojice ale dokázala ve filmu zazářit a Rebelové se na obrazovce objevují dodnes.

Révai využil popularity a zahrál si inženýra Krátkého v Rodinných poutech. V roce 2007 se poprvé oženil.

Manželství vydrželo pouhé tři roky. Když potkal slovenskou herečku Zuzanu Šulajovou, rozvodové papíry podepisoval už s vyhlídkou potomka. A byla další svatba. Bouřlivák v sobě objevil i touhu po rodinném životě. Je šťastným otcem dvou synů a konečně si splnil i sen z dětství a s kamarádem Martinem Liškou vyráží do světa na motorce, jak dokumentuje v cestopisném pořadu Vandráci.

Zdroje článku: