Úterní Ulice plná ponížení: Eva zničí Milošovo sebevědomí a Vanda se bude trapně vnucovat Luďkovi

Úterní Ulice plná ponížení: Eva zničí Milošovo sebevědomí a Vanda se bude trapně vnucovat Luďkovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Miloš se bojí, aby Eva při svém podnikání zbytečně neriskovala. Ta ho ve vzteku označí za sraba, čímž rozdrtí poslední zbytky jeho mužnosti. Vanda se náhodou potká s Luďkem, a přestože ji u toho vidí máma s Evženem, neváhá se znovu vtírat a ponižovat, aby mu dokázala svou oddanost.

Miloš je mrtvý muž. Eva ho nazve poseroutkou

Milošovi docházejí pilulky na andropauzu, a tak opět bez pardonu zneužije Františka pro získání dalších. Mladíkovi nezbude než se před Evou zase vymluvit na tatínka jednoho svého kamaráda, který prý potřebuje doplnit zásoby. Eva už samozřejmě ví, že žádný takový člověk neexistuje a že doplňky stravy si ve Frantově pokoji schovává Miloš, proto si neodpustí určité narážky na to, že nestačí jen zobat pilulky. Důležitá je také životospráva, zdravé stravování. Neunikne jí, že Miloš na každou její poznámku horlivě přikyvuje, jako by se snažil si ty pokyny zapamatovat.

Později Eva požádá manžela, aby jí pomohl převzít další velkou várku pilulek. Nebude to levná investice, ale blíží se Vánoce, kdy se kšefty hýbou nejvíc, a schopná podnikatelka Knoblochová je přesvědčená, že do té doby všechno zdárně prodá. Vyhlídka peněz na vysněnou dovolenou jí nedá spát a podle Miloše by mohla zapříčinit, že se Eva ošklivě spálí. Co když přípravky neprodá, má jen velké oči a dopadne jako on s Vítkem, když málem přišli o stavební firmu? Zkrátka se zdá, jako by Miloš svou ženu od dalšího podnikání odrazoval, což se jí pochopitelně nelíbí. Získá pocit, že ji manžel podceňuje, a nazve ho poseroutkou. Uhodí tak na nejcitlivější strunu. Miloš se začne litovat a bude kňourat před Františkem. Ještě nikdy ho nikdo nenazval poseroutkou. Eva už v něm evidentně nevidí chlapa. Nejspíš si za něj dávno našla náhradu. Miloš je v podstatě odepsaný, mrtvý Knobloch. Co s tím Franta provede a jak si došlápne na Evu?

Luděk Vandu ignoruje, ta hledá útěchu u Blanky

Jolana dál klade dceři na srdce, aby si našla práci a bydlení. Nemůže věčně přespávat v penzionu. Vanda si ale nic nového hledat nehodlá. Chce bydlet s Luďkem a ani trochu jí nepřekáží skutečnost, že on ji tvrdošíjně odmítá. Vždyť spolu skoro vůbec nekomunikují, těžko by si ji dobrovolně nastěhoval do nového domu v Říčanech, kde teď navíc řeší špatný stav vodovodních trubek. Evžen slíbí, že mu pomůže s opravou, a právě když spolu ti dva vyrážejí za nákupem potřebného materiálu, potkají se na ulici s Vandou a Jolanou. Zatímco Vanda září radostí a ochotně se ponižuje, aby Luďkovi ukázala, že se snaží a že ji pobyt v Rakousku změnil k lepšímu, Jolana se hanbou div nepropadá do země.

Luděk je totiž jako kus ledu, Vandu ani nepozdraví, jen ji chladně odbude.

Evžen pomůže Luďkovi s trubkami.
Evžen pomůže Luďkovi s trubkami. | Zdroj: TV Nova

Vanda se přesto nevzdává, naopak si uvědomí, že to nejdůležitější v životě člověka je rodina a spokojené vztahy. Snad proto zamíří za Blankou, aby zkusila vše napravit. Ráda by se s ní někdy sešla u kávy a popovídala si o tom, co je nového u Adama a Kristýny. Blanka nestačí koukat. Sice ochotně svolí, ale v duchu si nejspíš říká, že Vanda musí být hodně zoufalá, když se chce kamarádit zrovna s ní.

Zdroj článku:
  • Autorský text