V úterní Ulici se Gábina sejde s panem soudcem. Že Jirka nebude rád, je slabé slovo

V úterní Ulici se Gábina sejde s panem soudcem. Že Jirka nebude rád, je slabé slovo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nakonec to dopadne přesně tak, jak se Gábina obávala. Sejde se s panem Hermanem starším za Jirkovými zády a pořádně tím svého snoubence zklame. Takový podraz by od ní opravdu nečekal. Zrazený si bude připadat i Šimon, když nachytá Michala se Žofkou.

Zahnaná do kouta udělá Gábina velkou chybu

Gábině se chce brečet. Neodbytná matka ji tlačí do schůzky se soudcem Hermanem, který s příjemným obědem v restauraci už počítá. Odmítat ho by bylo opravdu trapné. Gábina se s ním nakonec rozhodne sejít pouze proto, aby se omluvila za Milenu a vysvětlila, jak se to ve skutečnosti má s oním zaslaným e-mailem. Zároveň je na Jirkova otce samozřejmě i trochu zvědavá, ale co když se ukáže jako arogantní člověk, který bude kvůli Jirkově nepřítomnosti naštvaný nebo uražený? Tak či onak by Gábina neměla nic podnikat za zády svého snoubence – a je si toho zatraceně dobře vědoma. Přesto se před schůzkou nepřiměje přiznat Jirkovi pravdu a navzdory vlastním pochybnostem ho obejde.

Samotný oběd proběhne v přátelské a kultivované atmosféře. Gábina hned na začátku vyloží karty na stůl a pokusí se s omluvou vysvětlit, proč a kým byl vlastně pan Herman starší pozván. Ten celou věc přijme v relativním klidu a s Gábinou si nakonec hezky popovídá o četných krásách Berlína. Řeč dojde i na její nemoc, kvůli níž se přestěhovala zpátky do Prahy, a samozřejmě na Jirku a jeho práci u policie. Pan Herman přizná, že synovy kariérní postupy a kroky zpovzdálí sleduje. Opětovnému kontaktu se nebrání, ale věří, že první krok by měl udělat právě Jirka.

Po návratu domů bude Gábina roztržitá a její partner si toho samozřejmě všimne. Nakonec jí nezbude než ze sebe konečně všechno vysypat. Gábina opatrně vypoví, že se sešla s jeho tátou, ale nevynechá skutečnost, že ji do toho zatáhla vlastní matka. Sama do toho spadla, aniž by tušila, jak se to stalo. A pak už najednou nevěděla, co má dělat. Jirka ji sice vyslechne, ale poté si prakticky bez jediného slova odejde zaběhat.

Gábina doufá, že během dvou hodin na čerstvém vzduchu trochu vychladne, jeho vztek a zklamání však přetrvá. Když se vrátí, vyčte Gábině, že mu neřekla pravdu hned. O té schůzce se měl dozvědět předtím, než proběhla. Takový podraz by snad čekal od její mámy, ale ne od ní samotné. Jak moc tahle citlivá záležitost ovlivní jejich vztah? Bude to snad pro Jirku důvod vycouvat z plánované svatby?

Herní turnaj nemá proti Žofce šanci

Michal nemá čas na tréninky se Šimonem a vymlouvá se na všechno možné, včetně domluvených srazů se spolužáky, což jeho kamarád dost dobře nechápe. Hraní a příprava na další turnaj by teď přece měly být prioritou. Už v úterý ale Šíma zjistí, jaký je skutečný důvod Michalových výmluv. Přímo na uličním náměstíčku ho totiž uvidí se Žofkou. Rázem mu bude jasné, že kámoš dává přednost holce, ale ani se neobtěžoval o tom zmínit. Šimona to příšerně naštve. Urazí se proto, že by záviděl? Kvůli faktu, že mu Michal lhal? Nebo proto, že sám v zájmu tréninků obětoval čas, který mohl trávit s Valerií?

Šíma se na Michala naštve kvůli Žofce.
Šíma se na Michala naštve kvůli Žofce. | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text