V pondělní Ulici to Erik rozjede. Mámu asi brzo přivede do hrobu a počmárá dveře od záchodu

V pondělní Ulici to Erik rozjede. Mámu asi brzo přivede do hrobu a počmárá dveře od záchodu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Erik je v Ulici jen krátce, přesto už si stačil pohněvat některé spolužáky i většinu profesorského sboru. Chodí za školu, mámě odmlouvá a z jejího poučování si nic nedělá. V pondělí předvede další zajímavý kousek – fixem pomaluje dveře školních toalet. Jeho rošťárna bude mít nečekaného svědka.

Prokop se chce mazlit, ale Soňa musí dohlížet na syna

Hned první týden na nové škole si Erik klidně odejde z vyučování. Soňa myslela, že si mohou věřit, ale spíš se zdá, že ho teď bude muset hlídat na každém kroku. Z jejího kárání si mladík vůbec nic nedělá. S nevzrušeným výrazem mámě vysvětlí, že když ho přesunula jinam, má to teď ke kamarádům daleko, a tak musí občas vynechat odpolední hodiny. Matka navíc nemá právo diktovat mu, s kým se smí stýkat a s kým ne. Chytrými komentáři ji rozčílí tak, že mu nařídí, aby každý den po vyučování chodil nejdřív za ní. Teprve ona rozhodne o tom, jestli už může odejít domů.

Nechat se mámou vodit do školy je Erikovi proti srsti.
Nechat se mámou vodit do školy je Erikovi proti srsti. | Zdroj: TV Nova

Že mladík vynechal odpoledku, neuniklo samozřejmě ani jeho spolužákům. Skutečnost, že ani neměl doma průšvih, svědčí o tom, že ho maminka zástupkyně z případných problémů vysekala a všechno mu omluvila. Šimon zastává názor, že mít mámu učitelku – a ke všemu ve stejné škole – je spíš otrava než výhoda. Nelíbí se mu, že jeho kamarád Erika prudí, když je tady nový.

Mezitím se Prokop a Soňa zoufale snaží urvat si alespoň chvilku soukromí pro sebe. Ani ve studovně však nenajdou klid na nevázané hrátky. Prokop zkusí přemluvit svou novou přítelkyni, aby večer přišla k němu, ale Soňa se zdráhá přijmout kvůli Erikovi. Přestože už není žádné malé dítě, evidentně stále potřebuje dozor. Jeho ustaraná máma nechce riskovat, že jí zase někam zdrhne. Návštěvu Prokopa ale ještě přehodnotí, koneckonců Erik má také otce. Ať se jednou postará on.

Prokop možná hraje na dvě strany, zve Magdu na stěnu

S Erikem to nemají snadné ani profesoři. Eddie, Ota a Magda v kabinetě proberou jeho nemožné chování a neodpustí si narážku, že bude asi po mamince. Je to puberťák a Soňa je teď jeho úhlavní nepřítel, což s ním vlastně mají společné. Do kabinetu náhle vejde Prokop a uvolněná atmosféra se rázem změní v napjatou. O jeho přítomnost tady nikdo zvlášť nestojí, ale i tak se Prokop osmělí pozvat Magdu na lezeckou stěnu. Docela ji tím zaskočí. Není to kvůli Soně trochu divné? Jak se slečna Procházková nakonec rozhodne?

Eddie už má s Erikem také zajímavou zkušenost.
Eddie už má s Erikem také zajímavou zkušenost. | Zdroj: TV Nova

Magda nachytá Erika při činu. Udělí mu zvláštní lekci

Magda se o Erikových průšvizích a drzých poznámkách zatím dozvídala spíš jen z doslechu. Ještě v pondělí se ale stihne na vlastní oči přesvědčit, že pověsti nelhaly a nepřeháněly. Načapá totiž mladíka ve chvíli, kdy si bude mobilem fotit vlastní veledílo. Počmáral fixem dveře od dívčích toalet. Takhle se chce zapsat na nové škole? Co by na to řekla máma? Upřímně, to všechno je mu fuk. On sem koneckonců vůbec nechtěl.

Magda je ochotná dát mu šanci vyčistit dveře dřív, než je někdo uvidí. Tak by celá věc mohla zůstat mezi nimi. Naneštěstí si informace o tom, že Erik drhne dveře od záchodu, stejně najde cestičku až k Soně, která ji pochopí úplně špatně.

Zdroj článku:
  • Autorský text