Čtvrteční Ulice: Věrka asi bude učit cizince, Prokop dolézá za Magdou a Bára s Brunem se rozvášní před Ivou

Čtvrteční Ulice: Věrka asi bude učit cizince, Prokop dolézá za Magdou a Bára s Brunem se rozvášní před Ivou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Spisovatelka Věrka má češtinu v malíčku, a tak není divu, že ji Luboš zkusí přemluvit k doučování cizince. Prokop sice prohlásil, že už Magdu dobývat nebude, ale evidentně si nemůže pomoct – pozve ji na oběd. Bruno přinese Báře bonboniéru i s vysvětlením, po kterém mu padne kolem krku.

Podezřelý cizinec potřebuje lektorku – Věru

Karla předstírá, že ji náramně zajímá, jak vypadá Vojtova nová kamarádka Anetka, ale ve skutečnosti přes syna zjišťuje, jaká je dívčina maminka Sylva – Kryštofův nový objev. Moc ráda by věděla, jak vážné to mezi nimi je a jestli svého manžela nadobro ztratí.

Věrka a Luboš si uvědomují, že nic nenašetří, pokud si alespoň jeden z nich nenajde přivýdělek. Luboš objeví zajímavý inzerát, v němž jistý cizinec hledá lektora češtiny. Věra se vyzná v pravopise i gramatice a doučování by jí mohlo jít. Co když se ale jedná o podvod? Je inzerát vůbec ještě aktuální? Inu, to lze zjistit jediným způsobem – zavolat na uvedené číslo.

Prokop si nedá pokoj, láká Magdu na oběd

Ve škole se po delší době ukáže Tomáš Jordán a nadšeně se přivítá s novým kolegou Eddiem. Rovnou ho také zlanaří jako asistenta pro pěstitelský kroužek. Profesor Kalina mezitím bojuje s nepřehledným e-mailem od Magdy, v němž ho žádá o jakési nepochopitelné odkazy na objednání rýsovacích pomůcek. Naštěstí mu Eddie ochotně pomůže.

Následně se objeví Prokop a Eddie s Tomášem ho pozvou na společný oběd, ale on odmítne, protože má prý ještě nějakou práci. Přitom vzápětí pozve na oběd Magdu, jíž to pochopitelně připadá divné. Sleduje tím Prokop něco? My diváci dobře víme, co tuhle vykládal Otíkovi i Mirkovi – že už nechá Magdu na pokoji, aby ji zbytečně nenaštval. Zřejmě se opět rozmyslel.

Usmíření Bruna a Báry a trapas před maminkou

Bára dospává časový posun, ale najednou ji probudí zvonek u dveří, za nimiž čeká pořádné překvapení – Bruno s bonboniérou. Dívka přijme dárek na uvítanou velmi chladně a ještě prohodí poznámku, že jeho holka by asi nebyla nadšená, kdyby viděla, jak rozdává sladkosti jiným. Tím konečně naťukne hlavní problém a umožní Brunovi vysvětlit, co se vlastně stalo. Předchozího dne skutečně odnesl květiny Lucii z krámku, ale jen proto, že si je zapomněla v Coolně. Má přítele a Bruno s ní vešel do krámku pouze kvůli bonboniéře pro Báru, kterou pak navíc ještě vezl na letiště, jelikož si popletl čas jejího příletu.

Bruno a Bára konečně spolu! Vydrží jim to?
Bruno a Bára konečně spolu! Vydrží jim to? | Zdroj: TV Nova

Zjištění, že ji chtěl přivítat už na letišti, Báru dojme. Skutečnost, že ji nevyměnil za jinou slečnu, ji pak potěší natolik, že si ho rovnou přitáhne k polibku. Společně vyrazí ven, aby se prošli po Praze a pořádně si popovídali. I když samozřejmě nezůstane jen u povídání. Právě když se Iva vrátí z práce, najde přede dveřmi líbající se dvojici. Jak je co nejšetrněji vyrušit, aby mohla projít kolem a dostat se do domu? Jejda, trošku trapas…

Zdroj článku:
  • Autorský text