Ochutnávka z úterní Ulice: Matěj přinese Magdě koláč a Kaštan rozdá gastronomické tipy pro randění

Ochutnávka z úterní Ulice: Matěj přinese Magdě koláč a Kaštan rozdá gastronomické tipy pro randění
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soňa začne šťourat do Magdina vztahu ke studentům a vyzvídat, jestli opravdu ví, co dělá. Vždyť se k Matějovi chová jako náhradní máma. Jen škoda že on ji vnímá ještě jinak – ani jako mámu, ale ani jen jako ředitelku. Problém s nejasným vztahem řeší i Michal a Kaštan mu přispěje bizarní radou.

Podle Soni má Magda se studentem nadstandardní vztah

Magda se obává, že by Prokop mohl poštvat Soňu proti ní, a s tímto pocitem se svěří Ireně. Ať už se mezi nimi stalo cokoli, vždycky byl férový, namítne Landová. Není dobré za každou kritikou hned vyhledávat intriky. Jenomže pak se Soňa objeví v ředitelně a Magdin nepříjemný dojem ještě zesílí. Nová kolegyně se jí totiž zeptá na její blízký vztah s Matějem Dvořákem. Včera je spolu viděla a připadalo jí, jako by matka utěšovala syna, což je přece za hranou. Magda jí připomene, že do situace nevidí, a ujistí ji, že má věci pod kontrolou.

Otázkou ale je, zda tomu sama vážně věří, protože nedlouho po Soně dorazí do ředitelny právě Matěj, aby se omluvil za předchozí den a dal Magdě čerstvě upečený tvarohový koláč. Ona ho odmítne s vysvětlením, že nemůže lepek ani laktózu. Snad doufá, že tím Matěje odradí od dalších sladkých dárků, ale on by byl určitě schopen upéct pro ni něco speciálního…

Mezitím se Soňa s výsledky svého pozorování pochlubí Prokopovi. Řekne mu, v jaké situaci Magdu a Matěje zastihla, a zároveň přizná, že při jednání s paní ředitelkou byla možná trochu netaktní. Jak vlastně Magda přijímá kritiku? Od Prokopa vůbec, od Eddieho a Otíka podstatně lépe. No, Soňa se teď zřejmě nechtěně zařadila na stejnou pozici, kde je Prokop. Ten ovšem Magdě věří, co se Matěje a Marka týče. Ví, že by nepřekročila žádné meze.

Progresivní Magda je minulostí. Nechce riskovat

Soňa s Prokopem se pustí do plánu tandemové výuky. Chtějí Magdě nabídnout zajímavé a přehledné podklady. Hlavní je, aby zúčastnění učitelé byli vtipní a doplňovali se. Jejich nápad nadchne Eddieho, ale Magda k němu přistoupí obezřetněji. Prokop a Soňa si totiž chtějí své teorie vyzkoušet na dvou ročnících, přičemž jeden by měl být maturitní, a to se ředitelce nezdá rozumné.

Magda nechce riskovat s něčím novým a neodzkoušeným zrovna u maturitní třídy. Prokop namítne, že právě tam by jejich metody prospěly nejvíc, a naštve se, že Magda jejich návrh kritizuje zřejmě jen proto, že ho předkládá on. Kdyby s tím za ní přišel Eddie, jistě by reagovala jinak. Soňa vnímá Magdino rozhodnutí jako rozumné a ochotně se spokojí s jedním pokusným ročníkem. Magda se jí omluví za scénu, kterou s Prokopem předvedli, a také za předchozí rozhovor o Matěji.

Udělat se vzácným jako chlebíček, radí Kaštan

Michal na ulici potká Kaštana, jenž ho požádá o pomoc se zbožím. Není problém, času má teď mladík habaděj, protože se Žofkou je to v poslední době složité. Co přesně myslela tím, že pokud chce kluk získat holku, musí ji sbalit? Jakékoli náznaky z jeho strany přehlíží a Michal už neví, co si myslet. Svěří se Kaštanovi a ten mu poradí, aby se nenabízel tak lacino, ale naopak se udělal vzácnějším jako obložený chlebíček ve výloze. Žofka by měla pro změnu uhánět jeho, ne naopak.

Michal netuší, co od něj Žofka čeká.
Michal netuší, co od něj Žofka čeká. | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text