V pondělní Ulici bude Magda valit oči a naštvaně se pustí do Ireny. Hana poprosí Vandu o nečekanou službu

V pondělní Ulici bude Magda valit oči a naštvaně se pustí do Ireny. Hana poprosí Vandu o nečekanou službu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sesadit Magdu z pozice ředitelky je jedna věc, ale ponechat Soně funkci zástupkyně, to už je skoro důvod radši odejít na jinou školu. Vanda bude mít díky Haně příležitost k dalšímu dobrému skutku, i když štědře odměněnému. Kristýna začne před mámou básnit o Tomáškovi.

Irena vyrazí Magdě dech nepochopitelným rozhodnutím

Irena v pondělí přijde Magdě slavnostně říct, že řízení proti ní oficiálně zastavili. Může tedy hodit starosti za hlavu, což ovšem neznamená, že by se směla vrátit do funkce ředitelky. Naopak, balí si svých pět švestek a vyklízí ředitelnu pro staronovou šéfovou. Z vývoje situace logicky nemá žádnou radost, řízení by podle ní zastavili tak jako tak. Byla to přece snůška nesmyslných obvinění. Irena přesto trvá na tom, že si Magda zbytečně zahrávala s ohněm. Bohužel jí potřebuje vysvětlit ještě jednu věc, po které ji asi bude nenávidět. Rozhodla se vzít si Soňu zpátky jako zástupkyni. A ne, není to vtip.

Magda totiž pro svá tvrzení o tom, že se Soňa vydávala za Adélu Dostálovou, nemá důkazy. Všechno jsou to jen domněnky. Jistě, protože Soňa je příliš chytrá na to, aby zanechala stopy. Tím spíš to znamená, že si falešný profil vytvořila právě ona, někdo zkušený, kdo ví, jak postupovat, aby nebyl odhalen. Těžko by za vším stál student nebo jiný z kolegů, proč také? Jedině Soňa měla motiv, ale Irena to odmítá vidět. Pořád ji vnímá jako kamarádku, navíc si dobře vzpomíná, jak kdysi neuváženě obvinila muže ze sexuálního obtěžování a málem mu zničila život. Teď hodlá ctít presumpci neviny a jiného zástupce si hledat nebude, i kdyby Magdiny protesty byly sebehlasitější. A že jsou hodně hlasité!

Otík bude zralý na odchod ze školy a Magda také.
Otík bude zralý na odchod ze školy a Magda také. | Zdroj: TV Nova

Až se Luděk stane prezidentem, Vanda bude první dámou

Luděk si chce s Vandou popovídat o její práci. Na komoře získala zkušenosti, měla by mít možnost je lépe využít. Ona sice v pátek fňukala kvůli své stávající situaci, ale ví, že Luděk se musí připravovat na možnou funkci prezidenta komory, a chce ho podpořit, ne mu přidělávat starosti. Mezitím si maluje, jak její manžel bude jezdit do zahraničí na konference. Vedle sebe bude potřebovat ženu, která mu nezpůsobí faux pas.

Během dne se Vanda v hospodě sejde s Hanou, která pro ni má dárek jako dík za pomoc. Také má jistou prosbu – potřebovala by pomoct se stěhováním, respektive s vybalováním krabic. Zabydlování v Praze sama nezvládne kvůli problémům s jemnou motorikou. Mohla by si někoho najmout, netouží však po asistenci zcela cizího člověka. Vandu už tak nebere a nechce to zadarmo.

Kristýna je nadšená z Tomáškova psaní i z něho samého

Kristýna si pochvaluje, jak detailně a čtivě „Borek“ píše svoje články. Chtěla by umět něco tak dobře, jako on novinařinu, a přitom je o pouhých pět let starší než ona. Blanka pozoruje, jak je dcera oslněná jeho žurnalistickými schopnostmi – a možná nejen jimi. Očividně na ni udělal dojem. Dívka se začervená, ale vzápětí znervózní z představy, jak si bude s Daliborem Tomáškem povídat o práci. Ona je koneckonců laik, nedokáže mu dát odborný názor, který by mu byl užitečný. Blanka jí poradí zůstat přirozená, ale má Kristýna skutečně na to, aby na redaktora zapůsobila?

Kristýna s Daliborem v Coolně
Kristýna s Daliborem v Coolně | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text