Lumír ve středeční Ulici odhalí původce otravných stížností a Gábina začne plánovat svatbu

Lumír ve středeční Ulici odhalí původce otravných stížností a Gábina začne plánovat svatbu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Poslední dobou pořád někdo posílá na radnici stížnosti na stav ulice a starostův přístup. Příjmení jednotlivých odesílatelů ale začnou Lumírovi něco připomínat. Snadno si pak dá dvě a dvě dohromady. Gábina se zasní nad budoucí veselkou a radost jí nezkazí ani synova další špatná známka z fyziky.

Ve jménu lásky si Vilma vytvoří několik tajných identit

Lumír si lámal hlavu nad tím, co za lidi ustavičně posílá stížnosti na radnici, že je hřiště na náměstíčku zastaralé a podobně. Ve středu ale odhalí pravého původce dopisů ve své všetečné máti. Proto měla na tabletu otevřený odkaz na webové stránky radnice – a Lumír ji za to ještě neprozřetelně chválil! Navíc tady vlastně vůbec nejde o stav ulice, ale o snahu dostat starostu Hložánka blíže k Martině, aby se s ní mohl usmířit. Tohle totiž Lumírova matka dělá, s oblibou se plete lidem do života, přestože jí důrazně nařídil, aby od cizího vztahu dala ruce pryč.

Usmíří se Jirka s Martinou?
Usmíří se Jirka s Martinou? | Zdroj: TV Nova

Tím, že se mladí nejsou schopní udobřit, však trpí také Kateřina. Její dcera je prostě celý táta, ten prý také vždycky hledal nějakou náhradní a zcela zbytečnou činnost, na kterou by se zaměřil, jen aby nemusel řešit základní, podstatný problém. Martina postupuje stejně, plete se v kuchyni, do všeho ostatním mluví a komplikuje jim práci. Jak dlouho se dá tohle vydržet?

Šíma přinese čtyřku, přesto se Gábina bude usmívat

Gábinu ve středu čeká radostný den v dobré náladě. Nejdřív ji potěší zpráva z finančního úřadu, že má účetnictví v pořádku. Rozhodně bude muset poděkovat Dáše za pomoc. Jitka s Veronikou poté zavedou řeč na plánovanou svatbu s Jirkou a zeptají se Gábiny, jak si ji vlastně představuje. Budoucí nevěsta zatím nemá konkrétní vizi, ale doufá, že oslava bude malá a hlavně pohodová. O tom by se však dalo pochybovat, vždycky se najde způsob, jak šťastnou událost proměnit v nálož stresu.

Když už je řeč o stresových situacích, do salonu náhle vejde Šimon se svěšenými rameny, smutným výrazem a dobrovolnou nabídkou, že doma umyje koupelnu. Člověk nemusí být detektiv, aby odhalil, že má mladík zase nějaký průšvih. Opět v tom bude ta zatrolená fyzika, ze které si přinese čtyřku, ačkoli se na písemku poctivě učil a byl by přísahal, že ji zvládne levou zadní. Bude upřímně zklamaný a smutný, navíc tuší, že si tak zavře cestu k důležitému hernímu turnaji s Michalem, ale dobře naladěná Gábina se dá obměkčit. Kéž by táta Hynek reagoval stejně vstřícně…

Herman je kvůli své nevěstě ochotný čelit i Mastnému

Podobu svatby začne Gábina už ve středu konzultovat také s ženichem. Jirka by se nebránil obřadu na útulné horské chatě uprostřed přírody, kde by na oslavě mohli grilovat a kde by si zkrátka vychutnávali krásu jeho milovaných hor. Ze zaraženého výrazu nevěsty usoudí, že jejich představy zřejmě nesouzní, ale o to nejde. Gábina si jenom nedokáže představit, jak by to organizačně zvládli. Tyhle věci mají naštěstí čas, nejdříve je stejně zapotřebí absolvovat mnohem méně příjemnou povinnost – Jirka se odhodlá požádat o ruku Gábiny její rodiče. Tuší, že s panem Mastným to nebude úplně jednoduché.

Gábinu už požádal, teď to ještě zvládnout s rodiči.
Gábinu už požádal, teď to ještě zvládnout s rodiči. | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text