Martina a její úterní výkon v Ulici: Za koprovku jednička s hvězdičkou, za randění koule

Martina a její úterní výkon v Ulici: Za koprovku jednička s hvězdičkou, za randění koule
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se Vilma Nyklová umoudří a dobrovolně se vrátí do malého bytu u Lumíra, Martina využije šance a přinese jí ochutnat svou zatím nejlepší koprovku. Během rozhovoru se vyzbrojí novým odhodláním a zamíří za starostou. Jejich usmiřování ale bude muset počkat, pokud k němu vůbec někdy dojde.

Vilma dostane rozum, vrátí se do garsonky u Lumíra

Vilma (Jaroslava Obermaierová) chce být mermomocí u sebe v bytě, a tak Lumírovi (Václav Svoboda) nezbývá než všechno složitě přeorganizovat. Někdo k ní bude muset jezdit každý den, aby na ni dohlédl. Nejlepší by asi bylo, kdyby se u ní celá rodina prostřídala. Také bude třeba zajistit jí úklidové služby a přísun jídla. Kateřina (Martina Randová) navrhne objednat pravidelné donášky z jídelny, protože to bude pro všechny nejjednodušší. Než se tak stane, poprosí Martinu (Natálie Holíková), aby pro paní Nyklovou zatím pár porcí připravila.

Lexík je taky radši, když má babičku nablízku.
Lexík je taky radši, když má babičku nablízku. | Zdroj: TV Nova

Mezitím se ale Vilma prostřednictvím taxíku přesune nečekaně až za Lumírem, aby mu oznámila, že si všechno rozmyslela. Svůj byt miluje, je to přece její domov, ale nechce tam sedět celé dny sama a jenom nečinně vyčkávat, až jí někdo donese kastrůlky s jídlem. Uvědomí si, že výstup do vyšších pater už zkrátka nezvládne, a nerada by, aby se opakovala její poslední zkušenost, kdy ji sousedé museli do bytu vynést. Rozhodne se ho proto pustit a vrátit se zpátky do garsonky u Lumíra. Ten se ji pokusí utěšit, ale samozřejmě je rád, že bude mít mámu nablízku.

Martina zajde na radnici, ale Jirku tam nenajde

Martina v úterý dokončí poslední verzi famózní koprovky a bude přesvědčená, že tentokrát se trefila do černého. Kateřina se zdráhá ochutnávat, přece jen už má omáčky plné zuby. Mladá kuchařka ale přinese svůj výtvor až k Lumírovi domů, kde ho náhodou ochutná právě on. V první chvíli ho napadne, že máma už zase vyvařuje, sotva se vrátila. Tím vlastně Martině udělí největší možnou poklonu, když si její dílo splete s legendární koprovkou samotné Vilmy. Ta ji později také ochutná a uzná, že výsledek vážně nemá chybu.

Když teď ale Martina splnila první velkou výzvu ze svého seznamu, nemůže už déle odkládat to, co je jí nepříjemné a na čem jí zároveň skutečně záleží. Svěří se Vilmě, dodá si odvahy a vyrazí na radnici, aby vše napravila. Čeká ji však nemalé zklamání. Jirka Hložánek (Ondřej Havel) totiž ve své kanceláři nebude, odjel na služební cestu do Brna.

Martina to zjevně vezme jako znamení, že jejich vztah je naprosto ztracený, a půjde si tak trochu poplakat do bistra k Vendule (Anežka Rusevová). Když utekla od prvního polibku, všechno tím pokazila tak, že už to jistě nejde napravit. Jirka si nejspíš v Brně rovnou nabrnkne nějakou jinou slečnu, ale i kdyby ne, o Martině si teď musí myslet, že o něho vůbec nestojí. Opak je přitom pravdou. Je ale situace skutečně beznadějná?

Zdroj článku:
  • Autorský text