Středeční drama v Ulici: Vzteklý Evžen děsí Blanku a bezradná Eva se snaží zachránit tonoucí byznys

Středeční drama v Ulici: Vzteklý Evžen děsí Blanku a bezradná Eva se snaží zachránit tonoucí byznys
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Evžen se s minulostí dosud nevyrovnal, to je jasně patrné na jeho přehnaných reakcích a nekontrolovatelném vzteku. Ve středu dokonce seřve Blanku. Mezitím bude Eva žadonit u kamarádek z Gábinina salonu, aby jí pomohly s prodejem doplňků stravy. O její letáčky totiž nikdo nejeví zájem.

Z Evžena jde strach. Otevře si pusu na Blanku

Blanka tvrdí, že kdyby Evžen jednal s exmanželkou přes právníka, bylo by to nejrozumnější řešení. Nemusel by se s ní potkávat, přitom by snadno vyřídil záležitost s penzionem a vše by se bezbolestně uzavřelo ke spokojenosti všech. Jenomže to Evžen nechce. Jde mu o princip, zkrátka si nepřeje, aby jeho bývalá žena opět dosáhla svého. Namísto spolupráce jí pošle zpátky těch deset tisíc korun, kterými si ho evidentně zamýšlela koupit. Podle Blanky ji tohle ale nezastaví.

Hana je zoufalá. Doufá, že jí Blanka pomůže s Evženem.
Hana je zoufalá. Doufá, že jí Blanka pomůže s Evženem. | Zdroj: TV Nova

Sama se s Hanou Šmýdovou náhodou potká dole v baráku a rovnou jí řekne, že ať udělá cokoli, Evžen s ní stejně nebude chtít mluvit. Tím pádem se nemusí namáhat. Hana ale překvapí – zeptá se Blanky, zda by ji nemohla vyslechnout ona. Je zoufalá a prosí o šanci. Zajdou si tedy do krámku, kde se Šmýdová svěří s tím, že je vážně nemocná a potřebuje záležitost s penzionem dotáhnout do konce. V jejím případě je to otázka života a smrti, o podrobnostech choroby se však zatím nedokáže rozpovídat. To, jak před lety podrazila Evžena, byla chyba, které nyní lituje. Byla by moc vděčná, kdyby mu Blanka ukázala smlouvu na prodej penzionu.

Blanka rozhodně nehodlá svého partnera k ničemu nutit, ale o setkání s Hanou mu řekne a pořádně ho vytočí. Stačí jen zmínit její jméno, aby najednou viděl rudě a začal plácat ty nejhorší věci. Dokonce se na Blanku naštve tak, že jí připomene znásilnění Luďkem. Zdá se, že klidné období pro tento oblíbený vztah z Ulice právě skončilo.

Evin byznys jde ke dnu, než vůbec stačil vyplout

Eva Knoblochová se do salonu přijde informovat, jak to vypadá s jejími letáčky, ale bohužel, žádné dlouhé fronty tam kvůli doplňkům stravy nestojí. Leták si vzala snad jen jedna paní. Možná by pomohlo, kdyby se umístily na viditelnější místo a kdyby Jitka s Ivou začaly se zákaznicemi o přípravcích více mluvit. Jde koneckonců o kvalitní, přírodní produkty.

Eva by přece nenabízela nic špatného nebo nevyzkoušeného, co by doopravdy nezabíralo. Jitce se pokusí vnutit doplňky na zlepšení kvality nehtů a masérce Ivě zase na uvolnění celkového pohybového aparátu. Každý si najde to své, co by mohlo prospět jeho zdraví. Ke konci dlouhého monologu ale Eva spíš už jenom bezradně prosí, aby ji děvčata nenechávala ve štychu. Musí prodat alespoň něco, nebo se jí Miloš bude smát a říkat, že to byl od začátku naprostý nesmysl.

Během dne do Prahy dorazí František a Miloš se mu svěří se svým problémem, totiž s andropauzou. Pořádně tím Frantu překvapí. Kdo by si koneckonců pomyslel, že zrovna on, takový chlapák, bude trpět něčím podobným. Hlavně nikomu ani slovo! Eva se o tom nesmí dozvědět.

Zdroj článku:
  • Autorský text