V páteční Ulici to s Lumírem div nesekne. Máma dovádí s Burdou, jehož Kateřina dokonce zaměstná

V páteční Ulici to s Lumírem div nesekne. Máma dovádí s Burdou, jehož Kateřina dokonce zaměstná
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tohle bude pro Lumíra zase den pod psa. Nestačí, že mu Vilda pije krev pouhou svou přítomností, ještě mu drze opravuje rozbité předměty v bytě. S matkou zřejmě vyvádí po nocích věci, které si Nykl vůbec nechce představovat. A teď se navíc Lexík začne zajímat o význam slova „sex“.

Intimnosti mezi mámou a Vildou znervózňují Lumíra

Téměř celý páteční díl Ulice bude o tom, jak Lumír zuří při představě sexu mezi vlastní matkou a panem Burdou. Když se ve čtvrtek večer s Lexíkem vrátil domů z dovolené předčasně, stal se ke své smůle svědkem scény, která mu zřejmě přivodila doživotní trauma – a jak sám v pátek ráno poznamená, také noční můry. Nemůže spát, protože mu před očima pořád běhají představy nechutných intimností mezi těmi dvěma důchodci.

Marně se Kateřina pokouší Lumíra přesvědčit, aby se radoval z lásky spokojených a vitálních lidí. Kdepak, to by žárlivého a nepřejícího Nykla ani nenapadlo, obzvlášť ne poté, co zjistil, jak mu Burda drze zasáhl do soukromí. Dovolil si opravit jeho kapající sprchu, světélko v troubě, dokonce podložil stůl hnusným papírkem, aby se už nekýval. Jak jen mohl být tak troufalý a začít úřadovat v Lumírově domácnosti?

Kateřina nabídne Vildovi práci

Vilda se vzápětí zastaví u Lumíra doma, aby se mu omluvil za to, že ho v noci vyděsil. Objevil se na jeho prahu v pyžamu a se zbraní, tedy s válečkem, v domnění, že se snad do bytu dobývají zloději. Lumír by to mohl vzít s humorem a ujistit Vildu, že přece o nic nešlo, ale on mu naopak ještě vyčiní právě za všechny věci, které si pod jeho střechou dovolil opravovat. Ba co hůř, začne se Vildy naprosto nemožně vyptávat, jestli si po výtečné večeři užil také „dezert“, čímž vlastně myslí sex. Vilda pochopí, ale odmítne se o tak osobních věcech bavit se synem své přítelkyně. Jemu do toho koneckonců vůbec nic není.

Vilda je sympaťák a zdatný opravář.
Vilda je sympaťák a zdatný opravář. | Zdroj: TV Nova

To si ostatně myslí i Kateřina. Alespoň že ta je rozumná a Vildovi za snahu a všechny opravené věci poděkuje. Navíc mu nabídne práci údržbáře v penzionu a hospodě. Potřebuje někoho, kdo by se jí tam o to trochu postaral, a věří, že právě jeho by tohle mohlo bavit. Za oplátku dostane pan Burda nejen zaplaceno, ale bude mít i dobré jídlo a zajištěný nocleh, bude-li třeba. Když se to Lumír dozví, nestačí vyvalovat oči. Něco takového mu Kateřina určitě provedla naschvál!

Zvědavý Lexík klade choulostivé otázky

Dalším zajímavým důsledkem Vildovy přespávačky u Vilmy bude Lexíkův zájem o slovo sex. Zaslechne totiž, jak se o něm Kateřina s tátou baví. Netuší ale, že se jedná o téma vhodné spíše do soukromých rozhovorů, a začne se o něm bavit s kamarády z oddílu Drozdů. Ti mu napovídají, že pokud babička s Vildou dělali sex, měli by teď uspořádat svatbu. Už se těší, že si smlsne na dortu a vezme si na obřad slušivou kravatu, zatímco o Lumíra se toho dne již poněkolikáté pokusí infarkt. Neprospěje mu ani to, že se kvůli Vildovi znovu pohádá s mámou, které se neustále snaží mluvit do života.

Zdroj článku:
  • Autorský text