První novoroční díl Ulice přinese trapas Báry a Bruna i další kocovinu pařmenky Martiny

První novoroční díl Ulice přinese trapas Báry a Bruna i další kocovinu pařmenky Martiny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V pondělí 1. ledna se v premiérovém díle seriálu Ulice můžeme těšit na dozvuky silvestrovského veselí. Zatímco Bára s Brunem ho stráví zcela střízliví únavnou prací a pak nahatí zaspí v ložnici Klímových, Martina s alkoholem rozhodně nešetří. Kvůli ní Nyklovi prožijí první den nového roku v obavách.

Báru a Bruna v ložnici vyruší příjezd Klímových

Silvestrovský večírek probíhá u Báry v poněkud pokojné atmosféře, tedy alespoň ze začátku. Když jí rodiče, kteří jsou toho času na návštěvě u babičky, zavolají, aby jí popřáli do nového roku a zeptali se, jak si s Brunem užívají, dívce je takřka do breku. O samotě totiž stojí u okna, pozoruje ohňostroj a smutní, že na ni přítel nemá čas kvůli rozvážce alkoholu. Touhle dobou se totiž kšefty hýbou.

Bruno se naštěstí přece jen objeví, původně jen proto, aby dal Báře pusu a hned zase vyrazil na rozvážku. Ona ho ale přemluví, aby ji vzal s sebou. Jistěže to nebude zrovna nejzábavnější program pro závěr roku, alespoň však budou spolu, ne? A tak společně rozvážejí prakticky až do úsvitu a domů se dostanou hodně pozdě – nebo možná velmi brzy, záleží na úhlu pohledu. Ubytují se v ložnici manželů Klímových, když Vítek s Ivou nejsou doma, a prospí se sotva čtyři hodiny. Do nového dne vstanou unavení, ale zároveň v překvapivě romantické náladě. Než se nadějí, skončí pod peřinami docela nazí.

Naneštěstí jim právě do těchto hrátek zasáhnou rodiče, kteří se i s Michalem a Anežkou vrátí od babičky o něco dříve. Bára s Brunem se rozpačitě vypotácí z ložnice s chabou omluvou, že zaspali. Ačkoli je Vítek s Ivou ujistí, že o nic nejde a že si s nimi Bruno alespoň může dát čočku k obědu, bude to docela trapný moment.

Martina si zase vyhazovala z kopýtka a přehnala to

Ája, Martina a Vendula se vracejí ze Špindlerova Mlýna, kde si užívaly dámskou silvestrovskou jízdu. Jejich cesta se ovšem záhadně protáhne. Nyklovi už na ně budou čekat s vychládajícím obědem a stupňující se nervozitou, ale děvčata pořád nebudou k nalezení. Jak je to možné? Co když se jim něco přihodilo? Pavel, tak trochu nervózní z péče o malou dcerku, už skoro propadá panice a zvažuje volání na policii. Nejdřív ho ale napadne zavolat Áje, která, jak se ukáže, je už hodinu doma. Kde se tedy mohly zapomenout Martina s Vendulou?

Martina už zapomněla, jak dopadla posledně.
Martina už zapomněla, jak dopadla posledně. | Zdroj: TV Nova

Inu, odpověď je jednoduchá. Martina to zkrátka během silvestrovské oslavy zase přehnala s alkoholem, a tak po cestě domů musí Vendula každou chvíli zastavovat kvůli přestávkám na její zvracení. Když ty dvě konečně se značným zpožděním dorazí do Prahy, povede Martinina první cesta do hospody, aby si mohla dopřát vyprošťováka. Asi jí to opravdu pomůže, protože u Nyklových pak bude nadále dovádět, popíjet a veselit se mámině rozumným radám navzdory. Jirka se bude hodně divit, až si ji přijde vyzvednout a až mu jeho milovaná vytuhne těsně před vášnivou akcí. Snad v tomto případě nebude platit to známé „jak na Nový rok, tak po celý rok“.

Zdroj článku:
  • Autorský text