O Štědrém večeru se s Ulicí vydáme nejen k Nyklovým, Marečkovým a Volákovým

O Štědrém večeru se s Ulicí vydáme nejen k Nyklovým, Marečkovým a Volákovým
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Letošní štědrovečerní epizodu Ulice odvysílá TV Nova v 17:30, ale na Voyo si ji můžete pustit o týden dříve. Tak nebo tak vás v ní čekají veselé i dojemné vánoční příhody Nyklových, Marečkových, Volákových a mnoha dalších vašich oblíbenců.

Vánoční speciál Ulice nás sice letos nepřenese do nových exteriérů, jako tomu bylo v případě loňského dílu z Kašperských Hor, ale přesto potěší diváky několika novinkami. Zaměří se hlavně na tři oblíbené uličnické rodiny: Nyklovy, Marečkovy a Volákovy. To ale neznamená, že bychom se nesetkali s dalšími populárními hrdiny seriálu. Cílem tvůrců je koneckonců propojit v jednu chvíli co nejvíce osudů a shromáždit na jednom místě co nejvíce postav.

Jirka o Vánocích překvapí nejen Martinu.
Jirka o Vánocích překvapí nejen Martinu. | Zdroj: TV Nova

Hlavním dějištěm vánočních radovánek i velkého štědrovečerního finále se stane již dobře známé náměstíčko, které sehrálo důležitou roli v některých vánočních epizodách z předchozích let. Tentokrát ale přivítá vzrušující adventní trhy plné omamných vůní, blyštivých ozdob a výtečných pokrmů z kuchyně Martiny Dubovské (Natálie Holíková) a Venduly Pelcové (Anežka Rusevová). O kouzelnou atmosféru tedy rozhodně nebude nouze.

Osamělý Luděk a Vandiny svérázné plány

Adventní trhy neposlouží jen jako hezká podívaná pro diváky, nýbrž i jako místo, kde najdou útěchu ti, kteří se zejména během svátků cítí jako kůl v plotě. Jedním z takových nešťastníků bude Luděk Volák (Vasil Fridrich), jenž svou manželku Vandu (Kristýna Hrušínská) odháněl tak dlouho a usilovně, až se mu nakonec skutečně přestala ozývat. Když se navíc ukáže, že má o Vánocích vlastní plány, Luďka pochopitelně napadne, že si za něj našla náhradu. Netuší přitom, že její bláznivé záměry se týkají právě jeho. Co Vanda provede a ovlivní tím také svátky Blanky (Linda Rybová) a Evžena (Martin Finger), kteří osamělého Luďka pozvou na Štědrý den k sobě?

Souboj na talíři mezi Vilmou a Martinou

Není to tak dávno, co se Martina pokoušela trumfnout vyhlášenou koprovku paní Nyklové a všem tím pořádně lezla na nervy. Ani o Vánocích ale o jejich kuchařské soupeření nepřijdeme. Tentokrát se Vilma (Jaroslava Obermaierová) pokusí podle Martinina receptu připravit italskou sváteční specialitu, ale bude kolem toho tak dlouho tajnůstkařit a blbnout, až to málem odnese infarktem její syn Lumír (Václav Svoboda) i s Kateřinou (Martina Randová). Naštěstí vánoční atmosféru zachrání starosta Hložánek (Ondřej Havel), který Martině a všem návštěvníkům trhů zajistí romantické překvapení.

Díky Vilmě bude zase jednou veselo.
Díky Vilmě bude zase jednou veselo. | Zdroj: TV Nova

Vánoce si najdou cestu i za marodem Lubošem

Luboš Mareček (Rostislav Novák st.) tráví adventní čas v nemocnici, kde leží po operaci nohy. Bohužel to vypadá, že nebude moct jít domů ani na Vánoce, což je velká rána hlavně pro jeho manželku Věrku (Milena Steinmasslová). Ale to by v tom byl čert, aby Marečkovi nepřišli s nápadem, jak pro ně letošní svátky zachránit. Budou prostě muset Vánocům trošku vyrazit naproti. Kdo ví, možná že štědrovečerní speciál prozradí leccos také o budoucnosti Kryštofa (Kryštof Rímský) a Karly (Markéta Stehlíková).

Zdroje článku:
  • Vánoční presskit TV Nova,
  • autorský text