Ulice: Hynek a Soňa by byli skvělý pár. Vedou děti ke sportu, ale způsobují jim traumata

Ulice: Hynek a Soňa by byli skvělý pár. Vedou děti ke sportu, ale způsobují jim traumata
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hynek a Soňa mají mnoho společného, a tak by si mohli rozumět. Jsou to docela velcí sobci, kteří neberou vážně názory ostatních a tvrdošíjně si stojí za vlastní pravdou. Říkají, co si myslí, bez ohledu na to, komu ublíží. Manželství se jim oběma pomalu hroutí a děti trpí pod jejich přísnou láskou.

Prokop není jediná rybka v moři

Za tu relativně krátkou dobu, co je Soňa v Ulici, už stihla popudit kdekoho, ale v Prokopu Junkovi (Ondřej Studénka) našla spřízněnou duši. Je to možná trochu zarážející, protože původně to byl právě on, kdo proti jejímu přijetí na pozici zástupkyně ředitelky nejvíc protestoval. Nakonec ho ale zaujalo, že má Soňa na spoustu věcí stejný názor jako on, především na inovativní formy výuky. Došlo mu, že je energická, rázná a kreativní a že se nebojí zkoušet nové věci.

Mnozí diváci logicky nabyli dojmu, že mezi Prokopem a Soňou k něčemu dojde. Po rozchodu s Magdou (Veronika Čermák Macková) je Prokop volný a možná by se i nechal obalamutit schopnou intrikánkou Čechovou, jejíž manželství asi nebude tak bezchybné, jak se zdálo. Její představitelka Lucie Vondráčková nicméně přijala roli v Ulici prakticky pod podmínkou, že nebude ničit vztahy a krást partnera někomu jinému.

Pokud ji tedy scenáristé budou chtít dát v budoucnu s někým dohromady, měl by to být někdo nový.

Tělocvikáři mají podobný přístup k výchově

Na druhou stranu by bylo zajímavé představit si Soňu třeba po boku Hynka Urbana (Roman Vojtek), který je v podstatě jejím dokonalým mužským protějškem. Podobně jako teď Soňa i on kdysi učil na gymnáziu tělocvik. Je profesionální trenér, který se snaží vést ke sportu také své dva syny, ať už se jim to líbí, nebo ne.

Soňa má dojem, že to myslí dobře, ale jenom škodí.
Soňa má dojem, že to myslí dobře, ale jenom škodí. | Zdroj: TV Nova

Když Šimon prohlásil, že chce místo dovolené na horách trávit čas raději u počítače, pochopitelně tím Hynka rozčílil. Copak se svět úplně zbláznil, anebo je bláznem Hynek jen proto, že chce, aby jeho děti nehnily doma, ale trochu se hýbaly a udržovaly si kondici? Ta slova vypadla z něj, ale jako by vycházela z úst nekompromisní Soni, která nedávno zranila city obézní studentky. Přestože je profesorkou, jež dle svých slov ráda učí, postrádá jakoukoli empatii a neumí s dětmi jednat jemně. Chybu přitom popírá a ohání se tvrzením, že má v prvé řadě na paměti jejich zdraví. Stejně by mohl argumentovat Hynek, jenž malého synka Tomáška nutí chodit na atletiku, přestože kluka bolí břicho z pouhé představy, že by tam měl zase jít.

Hynek si to chce u Dáši vyžehlit, ale bude to stačit?
Hynek si to chce u Dáši vyžehlit, ale bude to stačit? | Zdroj: TV Nova

Bohužel ani Hynek, ani Soňa nevidí jinou pravdu než tu vlastní. Považují se za upřímné, ale ve skutečnosti jsou vůči svému okolí bezohlední a sobečtí, pokud něco nejde podle jejich představ. Možná právě proto by se k sobě báječně hodili, anebo by se naopak tak podobné povahy rychle sežraly. To by ale diváci v jejich případě třeba i uvítali. Soňu většina z nich nemůže vystát a Hynek si svým chováním v poslední době také moc fanoušků nezíská. Naštěstí už dělá první krok k napravení pochroumaného vztahu s Dášou (Kateřina Janečková), když ji na radu Gábiny (Aneta Krejčíková) pozve do opery. Otázkou je, zda to bude stačit a jestli mu polepšené chování vydrží.

Zdroj článku:
  • Autorský text