Hvězda Petra Uhlíka stoupá: Září v Ulici, na divadle i v Metodě Markovič

Hvězda Petra Uhlíka stoupá: Září v Ulici, na divadle i v Metodě Markovič
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mladý herec Petr Uhlík prožívá aktuálně velmi šťastné období. Oženil se, má pejska, daří se mu jak v osobním životě, tak v tom pracovním. V Ulici se z jeho postavy Dalibora Tomáška stává sympaťák, zatímco v Metodě Markovič: Hojer ohromil jako sériový vrah.

Narozeniny neprožívá – na rozdíl od snubáku

Petr Uhlík působí v pražském divadle MeetFactory, kde hraje v představení Obyčejná žena. Jak sám připustil během rozhovoru pro pořad TV Nova, je to fyzicky náročnější záležitost, ze které pokaždé odchází unavený. Výjimkou by mohl být nedávný případ, kdy mu přímo na jeviště přinesli kolegové z Ulice narozeninový dort se srdečným blahopřáním. Pětadvacáté narozeniny prý ale nijak zvlášť neprožívá, dokonce ani nechystá žádnou speciální oslavu, protože nejrůznějších večírků si v poslední době užil víc než dost.

Narozeninové překvapení pro Petra Uhlíka
Narozeninové překvapení pro Petra Uhlíka | Zdroj: TV Nova

Pracovně se mi všechno nějak rozjíždí. Osobně jsem na tom nejlíp, jak jsem kdy byl. Mám ženu, psa, jsem spokojený ve smyslu, že se mám kam vracet a je mi dobře.

S přítelkyní Andreou se Petr Uhlík oženil na Moravě, takže to samozřejmě byla pravá moravská veselka se vším všudy – s rodinou, tradicemi a v neposlední řadě také s alkoholem. Prstýnky nosil Petr už dříve, tudíž i na ten snubní si snadno zvykl. „Rád vnímám různé symboly a díky tomu je to pro mě hrozně důležitá věc. Málokdy na něj zapomenu, protože s ním mám spojený nějaký rituál, když si ho beru.“

Tomášek se z padoucha vyvinul v sympaťáka

Divákům seriálu Ulice je Petr Uhlík známý coby Dalibor Tomášek, ambiciózní novinář, jehož má samotný herec rád zejména pro jeho lidskost a touhu po profesionalitě. Nevadí mu ani natáčení intimnějších scén, kterých pravděpodobně v nejbližší době přibude. V nových dílech se totiž rozvíjí nejen jeho pracovní, ale především romantický vztah ke Kristýně Volákové (Sára Korbelová).

„Mezi námi je hrozně přirozená přátelská atmosféra,“ pochvaluje si herec. „Je to uvolněné a mám pocit, že bych měl strach být s někým na place v rámci takové situace, kdybychom si třeba nerozuměli. Jsem rád, že je to zrovna s ní a že si to oba užíváme.“

Dalibor Tomášek je v nových dílech rozhodně sympatičtější, než byl při příchodu do seriálu koncem roku 2022. Tehdy se projevoval v souvislosti s kauzou šikanovaného Šimona (Jakub Krause), kdy chlapec mířil zbraní na spolužáky. Z původně epizodní role se postupně vyvinulo něco většího a Tomášek se vrátil na obrazovky v příběhu Kristýny, aby jí pomohl v boji proti ezošmejdce Julii Papežové (Jitka Schneiderová).

Metoda Markovič: Hojer změnila herci život

Petr Uhlík má za sebou rovněž natáčení úspěšné šestidílné minisérie Metoda Markovič: Hojer, která byla natočena pro Voyo a dle jeho vlastních slov mu změnila život. Ostatně už na casting přišel převlečený za sériového vraha Ladislava Hojera, jehož dopadl vyšetřovatel Jiří Markovič, a kvůli roli shodil deset kilogramů. Ačkoli měl speciálního výživového poradce a mentálně se Hojera zbavil poměrně rychle, po natáčení trpěl záchvatovým přejídáním. Manželka, která si v minisérii zahrála také, mu však byla neochvějnou oporou.

Petr Uhlík v Metodě Markovič
Petr Uhlík v Metodě Markovič | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku: