Pan herec, sympaťák a elegán: Nová posila Ulice sklízí obdiv na každém kroku

Pan herec, sympaťák a elegán: Nová posila Ulice sklízí obdiv na každém kroku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Již 19. sezóna Ulice vnesla do děje několik nových postav, ne vždy k velké radosti diváků. Ovšem obsazení šarmantního Marka Vašuta fanoušci seriálu vítají s otevřenou náručí, obzvláště po prvním seznámení s jeho postavou kultivovaného soudce. Jen aby si to scenáristé nepokazili…

Překvapivě zdařilá podoba mezi otcem a synem

Přiznejme si to, ne vždy se tvůrcům seriálů podaří poskládat dohromady rodinu tak, aby si jednotliví členové byli skutečně podobní. V případě majora Jirky Hermana (Jan Holík) a jeho otce, emeritního soudce Nejvyššího soudu, však tvůrčí tým Ulice uhodil hřebíček na hlavičku. Obsazení Marka Vašuta do role Jiřího Hermana staršího si diváci nemohou vynachválit, ať už proto, že obdivují samotného herce, nebo právě z toho důvodu, že mezi otcem a synem je opravdová podoba.

„Je skvělý, je to pěkný chlap a ještě sympaťák,“ píše divačka na sociálních sítích a další nadšeně dodává: „Vašuta mám ráda, líbí se mi ve všem.“

Samozřejmě se objevují oprávněné obavy, aby dosavadní dobrý dojem nepokazili scenáristé, kteří občas mívají tendence vnášet do seriálu nadbytečné drama a ničit sympatie, jež k hercům chováme. Herečka a zpěvačka Lucie Vondráčková by mohla vyprávět. Ačkoli si roli nenáviděné Soni užívá, poněvadž je to něco úplně jiného než její dosavadní úlohy princezen a víl, musí čelit ostré kritice ze strany diváků, urážkám a vulgarismům.

„My jsme spokojení, protože pan Vašut je skvělý herec. Tak hlavně aby ten dojem nezkazili vaši scenáristi,“ zaznívá z řad ustaraných fanoušků. „No tak hlavně z něho neudělejte někoho negativního a zlého. A hlavně díky němu nekomplikujte někomu život, zkuste opravdu jednou nechat někoho v pohodě.“

Pan soudce si bude muset poradit s obdivovatelkou

Jiní namítají, že by se na Ulici nikdo nedíval, kdyby se v ní nedělo nic zajímavého. To je jistě pravda, ale na druhou stranu by bylo dobré ustavičná negativa čas od času vyvážit něčím pozitivním a mnohé z nás by potěšilo, kdyby nám špetku té pozitivity dodal právě charismatický Marek Vašut. Můžeme ostatně doufat, že se otec a syn nakonec usmíří a padnou si do náruče, ale stejně tak si můžeme s hrůzou představovat, jak asi Jiří Herman ovlivní vztah Mileny Pumrové (Alena Štréblová) a Radka Mastného (Pavel Novotný), jejichž dějová linka má být údajně v budoucnu nabitá akcí. Milena je z kultivovaného soudce naprosto unesená a Radek bude mít jistě důvod žárlit a předvádět se.

Marek Vašut diváky jako Jiří Herman potěšil.
Marek Vašut diváky jako Jiří Herman potěšil. | Zdroj: TV Nova

„Marek Vašut je osobnost a budí respekt. Ovšem Pumrová s Mastňákem budou jako trapná klíšťata. Bude psina.“ V reakci na tento komentář přišla trefná odpověď: „On si s nimi důstojně poradí.“ Doufejme, že tomu tak bude.

Nečekaný příchod Jiřího Hermana staršího do Gábinina salonu v nových dílech působí vtipně sám o sobě, zvláště ve chvíli, kdy se jí zeptá, zda se dá někde poblíž slušně najíst. Gábina mu doporučí hospůdku U Jindřicha. Zábavné je to hlavně pro ty, kteří vědí, že Marek Vašut už si v Ulici zahrál před osmnácti lety, konkrétně krátkou scénku právě ve zmíněné hospodě.

Zdroje článku: