Ulice: Hvězdná kuchařka Martina nešetří kritikou. Její slova se mámy dotknou

Ulice: Hvězdná kuchařka Martina nešetří kritikou. Její slova se mámy dotknou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Martina už fušovala do Venduliných baget, teď začne horlivě kritizovat umění mámina kuchaře. V hospodě se schyluje ke gastro revoluci, kterou by nemusely ocenit ani peněženky zákazníků, ani samotná majitelka. Kateřině se dceřin přístup dvakrát nezamlouvá.

Martina dá výpověď a rovnou se nastěhuje k mámě

Martina se měla z Itálie vrátit do Čech až po dvouměsíční výpovědní lhůtě. Kateřina úpěnlivě doufala, že si to její dcera ještě rozmyslí a nevrátí se vůbec. V úspěšné italské restauraci měla slibně rozjetou kariéru, zatímco v Praze by musela začínat od píky v mámině průměrné hospodě. To je však představa, která Martině překvapivě vyhovuje. Výpověď přece jen podá a domluví se s majitelem, že odejde okamžitě. Naštěstí si místo ní našel schopnou náhradu.

Je pravda, že Martina z Itálie prchá tak narychlo hlavně kvůli zrádnému příteli, který jí zamlčel existenci své manželky a dětí. Navíc teď se ženou čeká další dítě. Zůstávat kvůli němu v Itálii, kde Martinu jinak nic nedrží, by byla čirá hloupost. A tak svérázná slečna nahází do auta všechny věci a vyrazí vstříc novému životu v Praze a v mámině tamní hospodě.

Hospodská klasika by potřebovala vylepšit

Kateřina sice nadšením neskáče, že dcera vyměnila hvězdnou restauraci za její obyčejnou hospůdku, ale ochotně ji přijme do svých služeb. Jestli spolu ale ty dvě dokážou vycházet v jedné kuchyni, není vůbec jisté. Temperamentní Martina se začne ihned zabydlovat a postupně prozkoumá celý jídelníček, aby věděla, s čím má tu čest. Nechá si od zaražené Mileny Pumrové přinést postupně všechny hotovky z poledního menu, aby je ochutnala a náležitě posoudila. Nezdráhá se zkritizovat kdeco, přesvědčená o vlastním dobrém vkusu a nezpochybnitelných zkušenostech.

Kateřina to s Martinou nemá jednoduché. Zdroj: TV Nova

Ne snad že by byla vysloveně nepříjemná, nemyslí to vůbec špatně. Jídla jsou sama o sobě dobrá, jen by zkrátka potřebovala přidat jiskru, pozvednout na vyšší úroveň, jednoduše něčím vylepšit. Tenhle pokrm by nemusel být tak nudný, kdybychom povadlou přílohu na talíři vyměnili za čerstvý a nápaditý salát. Támhleta omáčka chutná výtečně, ale přidávat do ní šlehačku ze spreje je přinejmenším trestuhodné.

Kateřina s nešťastným výrazem přijímá jednu výhradu za druhou a nejspíš si v duchu říká, do čeho se to proboha nechala uvrtat. Tohle přece není žádný michelinský podnik, ale běžná pražská hospůdka, kam lidé chodí na obyčejná a cenově dostupná jídla, nikoli na předražené speciality s názvy, co ani nejdou vyslovit. To Martina samozřejmě ví a hodlá se tomu přizpůsobit. Jen by prostě ráda popustila uzdu své kreativitě…

Martina, nová kámoška Pavlíka a Mária

Dá se předpokládat, že Martina v naší staré dobré Ulici způsobí ještě pořádný poprask, a to nejen kvůli svým kuchařským dovednostem. Ačkoli je pravda, že začala zavádět nové pořádky také v sousedním bistru. Několik tipů na zlepšení už měla pro jejich bagety. Vendulu se ji ale podaří rozčílit ještě z jiného důvodu, a to hned během napjatého seznamování. Čím si majitelku bistra znepřátelí od první chvíle?

Zdroj článku:
  • Autorský text