Ulice: Magda hranici nepřekročila, přesto jí Soňa dává sežrat „speciální vztah“ se studenty

Ulice: Magda hranici nepřekročila, přesto jí Soňa dává sežrat „speciální vztah“ se studenty
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je těžké posoudit, do jaké míry se ředitelka školy může zajímat o dobro studentů, aniž by překročila mez. Soňa považuje Magdin přístup ke Dvořákovým za příliš osobní. Jako kdyby matka utěšovala své děti. Něco takového nemůže dělat dobrotu. Ale možná že nová zástupkyně má jen zálusk na její místo.

Magda se jen snaží dvojčatům pomáhat

Bratři Dvořákovi na sebe hned po příchodu na novou školu upozornili podivnými výkyvy v prospěchu. Byli potrestáni za podvádění, načež vyšlo najevo, že vyrůstají trochu jako dříví v lese a musejí se o sebe starat sami, protože otec bývá často na cestách. Snad právě v tu chvíli se v Magdě probudil jakýsi mateřský instinkt. Začala Markovi a Matějovi pomáhat víc, než by jako ředitelka měla v popisu práce, přilnula k nim, dokonce přijala jejich pozvání na soutěž ve skákání na trampolíně. Ona sama rychle přirostla k srdci Matějovi, jenž se do krásné matikářky zamiloval. Magda si vůbec neuvědomila, že by taková situace mohla nastat. Zároveň nikdy nepřekročila hranici v jasně vymezeném vztahu mezi profesorem a studentem. Nebo ano? Minimálně podle nové zástupkyně působí jejich vztah nadstandardně.

Zákeřná Soňa si bude dovolovat čím dál víc

Právě Soňa Čechová je teď trnem v oku mnoha divákům, a tak se není co divit, že téma na sociálních sítích vyvolává vášnivou diskuzi.

„Magda je lidská a snaží se žákům pomáhat. Soňa v tomhle případě překračuje své kompetence,“ míní jedna z divaček a další poukazují na to, že se nová kolegyně plete Magdě do soukromí. O tom, že je to rozhodně Soňa, kdo překračuje meze, není sporu. Mohla ale i paní ředitelka udělat něco jinak a lépe, co se kluků Dvořákových týče? „Ne. Nic špatného nedělá. I když ruka položená na zábradlí za Matějem někomu stačí, aby si myslel, že bude brzy ředitelkou.“

Ruka položená tak, aby to vypadalo, že Magda má k Matějovi příliš blízko, je mimochodem dosti průhledným pokusem scenáristů o rozpoutání dramatu. Bylo evidentní, že Soňa zrovna projde kolem, že si to celé špatně vyloží a že to vezme jako příležitost Magdu pokárat. Poněkud předvídatelný tah, pravda? „Myslím, že si Soňa bude dovolovat čím dál víc a bude chtít Magdu vyštípat z místa,“ uvažuje divačka, se kterou nelze než souhlasit. Většina fanoušků seriálu je už teď skálopevně přesvědčená, že Soňa nastoupila na gymnázium čistě proto, aby Magdu připravila o ředitelskou pozici a znepříjemnila jí život, jak to jenom půjde.

Láska mezi učiteli a studenty – v Ulici nic nového

Někteří zdůrazňují, že téměř každý byl někdy zamilovaný do svého vyučujícího a že ani v Ulici to není žádná novinka: „Matěj se zamiloval do učitelky, komu se to ve škole nestalo? Vzpomeňte si na Gábinu a Hynka.“ Vášnivý vztah někdejšího tělocvikáře a jeho neodbytné, atraktivní studentky vyústil v těhotenství a následné narození Šimona. Jen těžko si lze představit, že by se to mezi mnohem starší Magdou a naivním Matějem vyvinulo podobně. Stejně tak si ovšem můžeme vzpomenout na další zakázanou lásku, ze strany Tobiáše vůči učitelce Tereze Jordánové. Na tento případ je upozorněna i Magda a sama poznamená, že dostat od nápadníka vepřové srdce probodené nožem by opravdu nechtěla. Snad to takhle daleko nedojde…

Zdroje článku: