Sára Korbelová z Ulice má strach z toho, jak diváci přijmou novou štědrovečerní pohádku

Sára Korbelová z Ulice má strach z toho, jak diváci přijmou novou štědrovečerní pohádku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zahrát si princeznu v pohádce je snem snad každé dívky. Herečce Sáře Korbelové se to milé dětské přání splnilo díky roli Violky v novém filmu Klíč svatého Petra. Jestli ale budou z pohádky nadšení i diváci, to je ošemetná otázka. Dobře víme, jak dovedou být kritičtí.

Na premiéru čeká herečka s nadšením i obavami

Sára Korbelová, divákům známá jako Kristýna Voláková z Ulice, si v nové štědrovečerní pohádce Klíč svatého Petra režiséra Karla Janáka zahraje půvabnou princeznu Violku. Ještě nedávno o tomto natáčení básnila jako o skvělé zkušenosti, na které ji okouzlila celá řada věcí, včetně nádherných kostýmů, nápaditého scénáře a úžasného hereckého obsazení. Jistě to stále platí a mladá herečka se na televizní premiéru nadále těší tak, jak naznačovala v dřívějších rozhovorech, zároveň je ale s blížícími se svátky čím dál nervóznější z reakcí diváků. Ti totiž bývají vůči novým vánočním pohádkám České televize zatraceně přísní.

„Mám obrovský strach, je to velká zodpovědnost,“ přiznala teď v rozhovoru pro Super.cz. „Čím víc se to blíží, tím víc pociťuji, jak na tom hodně lidem záleží, takže jsem nervóznější.“

Po štědrovečerní večeři a nadílce usedne k televizi

Na nové pohádce, v níž ztvárnila hlavní hrdinku, se jí mimo jiné líbí určitá spojitost s jejím milovaným příběhem z dětství, totiž s Kráskou a zvířetem od Disneyho. Princezna Violka totiž oblékne úchvatné zlaté šaty s růžičkami. Sára Korbelová má v lásce ale i mnohé české pohádky, zejména ty starší.

Miluji Šíleně smutnou princeznu a také Jak se budí princezny. Moderní pohádky mě baví taky, ale myslím si, že věci, se kterými člověk vyrůstal, mají v jeho srdci speciální místo.

To je svatá pravda. Herečka dodává, že ani o letošních svátcích si klasickou pohádkovou podívanou nenechá ujít a že bude slavit s rodinou. Většinou zahajují Štědrý večer dobrým jídlem, poté si předají dárky a pak se jdou společně dívat na televizi. Bude ale Sára Korbelová vůbec schopná něco pozřít při představě, že ji vzápětí všichni uvidí v roli Violky? „Pokusím se na to nemyslet, abych se mohla v klidu najíst, což bývá moje nejoblíbenější část Vánoc, a uvidíme, jak to dopadne.“

Korzet se dal přežít. Sabina Remundová na tom byla hůř

Součástí princeznovského kostýmu, fantastického a záviděníhodného na pohled, bývá obvykle i nepříjemný korzet. Jak se Sára popasovala s ním? „Dalo se to. Není to asi nejpohodlnější věc na světě, ale třeba Sabina Remundová měla v tomhle nepraktičtější kostým než já.“

Hrdinové nové pohádky Klíč svatého Petra
Hrdinové nové pohádky Klíč svatého Petra | Zdroj: Pavla Černá / © Česká televize

V pohádce z prostředí hradu Zvíkov, zámku Sychrov a Slavonic, ve které budou tři lidé posláni svatým Petrem zpátky na zem, aby našli jeho klíč od nebeské brány, si dále zahrají např. Petr Nárožný, David Novotný, Berenika Kohoutová nebo Lukáš Příkazký.

Zdroje článku: