Zůstává Ingrid u Nyklových kvůli Lexíkovi? Nebo je za tím něco jiného?

Zůstává Ingrid u Nyklových kvůli Lexíkovi? Nebo je za tím něco jiného?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když jí Kateřina naznačila, že by měla uvažovat o stěhování, Ingrid se hned začala ohánět Lexíkem. Přišel o maminku a ona nechce být další důležitou ženou v jeho životě, která ho ze dne na den opustí. Opravdu to ale dělá pro něj, nebo jen narušuje vztahy v rodině a nepřeje štěstí Lumírovi?

Ingrid je tu navíc. Měla by přestat křenit a odstěhovat se?

Ingrid právo bojovat za své místo mezi Nyklovými, nebo by měla v klidu a s grácií vyklidit pole? Zůstává skutečně proto, že ji Lexík potřebuje? Není to spíš tak, že potřebuje ona jeho? Když se přistěhovala z Málkova, aby Lumírovi pomohla v těžké životní chvíli, patrně nepočítala s tím, jak moc jí on a Lexík přirostou k srdci.

Společné bydlení byl od začátku prapodivný nápad, s nímž nesouhlasila ani Vilma, alespoň ne v tom smyslu a rozpoložení, jaké si Lumír a Ingrid nastavili. Žít vedle sebe jen jako spolubydlící, to přece není normální, zvlášť když by se k sobě ti dva podle Vilmy tak úžasně hodili. Slíbili si, že pokud jeden z nich najde nový vážný vztah, ten druhý mu půjde z cesty. Teď ta situace nastala a Lumír si našel Kateřinu. Ingrid z nějakého důvodu ale nehodlá slib dodržet. Kvůli Lexíkovi? Protože je na ní závislý? Či spíše proto, že ona sama bez něj nemůže být?

Na Lumírově oslavě bylo ještě vše v pořádku. Zdroj: TV Nova

Ingrid odjela a Vilma z toho viní Kateřinu

Zdálo se, že po hádce ohledně společného bydlení se Ingrid a Kateřina opět usmířily a že napětí mezi nimi opadlo. Při Lumírově oslavě narozenin to tak skoro vypadalo. Teď ale Ingrid nečekaně odjíždí do Málkova, prý aby se postarala o nemocného synovce. Vilma se obává, že chlapec čelí nějaké vážné nemoci. Když Ingrid přizná, že jde vlastně jen o rýmu, zanechá paní Nyklovou pořádně zmatenou. Proč by za ním tolik spěchala, kdyby šlo o pouhé nachlazení? Neodjíždí nakonec proto, že ji Kateřina odsud vyštvala? Právě Vilma nemůže paní hospodskou ani cítit a jen víc a víc ryje do Lumíra, aby ho přesvědčila o vlastní pravdě. Lexíkovi se navíc začne po Ingrid stýskat. Dělat úkoly s Máriem, který učivu vůbec nerozumí, není žádný med.

Ingrid Lexíkovi už teď moc chybí. Zdroj: TV Nova

Jak Ingrid zareaguje na rozchod Lumíra a Kateřiny?

Lumír si uvědomuje, že má Ingrid rád a že u nich doma citelně schází. Není to přece žádná cizí ženská, kterou by mohl jen tak vykopnout z bytu! Pokusí se Kateřině vysvětlit svůj pohled na věc, ale v podstatě ji utvrdí v tom, že za všechno může. Kateřina už v tomhle nevyrovnaném vztahu nechce pokračovat, alespoň ne za daných okolností, kdy ji všichni ze všeho obviňují a kdy se musí pořád za něco omlouvat nebo něco chápat. Lumír se jí nikdy nezastane, k čemu to tedy je, aby spolu nadále byli?

Nastane ukvapený rozchod, jenž rozesmutní Vendulu a potěší Vilmu. Jak se asi bude tvářit Ingrid, až se po návratu do Prahy dozví o těchto zásadních novinkách? Bude se snad pokoušet dát Kateřinu a Lumíra znovu dohromady jako správná přející kamarádka? Nebo využije nastalé situace k tomu, aby jen víc upevnila svou pozici? Nabídne Lumírovi ramínko k utěšení?

Zdroj článku:
  • Autorský text