Dnes v Ulici: Kristýně nesvědčí, když se všichni hádají. Zkusí tátovi promluvit do duše

Dnes v Ulici: Kristýně nesvědčí, když se všichni hádají. Zkusí tátovi promluvit do duše
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Úzkostné Kristýně nedělá dobře, když se celá její rodina hádá. Uznává, že Vanda se k tátovi zachovala hnusně. Přesto věří, že mají šanci dát vše do pořádku. Luděk ale nechce o smiřování ani slyšet, naopak je odhodlaný se s prolhanou Vandou rozvést. Kristýninu snahu neocení ani Julie.

Podle Evžena by Kristýna měla věřit instinktům

Když Evžen ráno přijde za Kristýnou do pokoje, dívka se mu svěří, že v sobě má hrozný zmatek. Neustále přemýšlí o tom, co jí říká Papežová, co říká rodina… Jako by se musela rozhodnout, na čí stranu se má postavit. Terapie je pro ni důležitá – díky tomu, že může Julii dělat asistentku, si připadá alespoň trochu užitečná.

Vážně nikdo z rodiny nevěří, že jí Julie pomůže? A věří tomu vůbec ještě samotná Kristýna, když ji všichni kolem dennodenně nahlodávají? Evžen navrhne, aby zkusila vypustit z hlavy, co jí kdo vykládá. Přestože dívku od začátku přemlouval, ať od terapeutky odejde, teď si myslí, že by zkrátka měla poslouchat svůj šestý smysl. Intuici. Tu na ní ostatně oceňuje i Julie. Takže Kristýna by měla zapomenout na argumenty všech lidí kolem, nebýt na nikom závislá a poslouchat jenom sama sebe. To se bohužel snáze řekne, než udělá.

Kristýna marně přemlouvá tátu, aby dal Vandě šanci

V noci měla Kristýna trochu úzkosti, ale když za ní přijde táta, chce se raději soustředit na něj, a tak se ho zeptá, jak se má. A jestli se mu ozvala Vanda. Ale na tom, zda mu volala, vlastně nesejde, protože ji má zablokovanou. Prý to pro něj definitivně skončilo, což Kristýnu mrzí navzdory tomu, že k Vandě nikdy nechovala extra vřelý vztah. Neměli by si alespoň v klidu promluvit?

Luděk hned pojme podezření, že to Vanda zkouší přes Kristýnu. Dcera ho nicméně ujistí, že takhle to vážně není. Jen jí přijde škoda všechno unáhleně zahodit. Přece spolu byli šťastní. Když se lidé berou, věří, že spolu budou v dobrém i zlém. Jenže by o sobě také měli u oltáře vědět všechno. Vanda vlastně na radnici lhala, takže i proto Luděk pokládá manželství za neplatné. Kristýnu navíc popudí prohlášením, že je tak hodná, až s ní všichni lehce manipulují. Pochopitelně tím naráží na Julii.

Když se Kristýna bude pořád starat o druhé, vzdálí se sama sobě.
Když se Kristýna bude pořád starat o druhé, vzdálí se sama sobě. | Zdroj: TV Nova

Blanka si o dceru nepřestává dělat starosti

Zatímco Veronika se těší na krásné babičkovské povinnosti, Blanka si musí s povzdechem přiznat, že podobné radosti ji ještě dlouho nečekají. Adam musí nejdřív dostudovat a Kristýna je na miminko ještě trochu mladá, navíc teď řeší úplně jiné problémy. Blanka povypráví Veronice, že dcera se teď vrátila z týdenního semináře a chvilku to s ní vypadalo lépe, ale o to horší byl následný propad. Stále je odhodlaná nebrat prášky a Blanka se už úplně bojí jí tuhle možnost nabízet. Je ráda, že vůbec chodí k psychologovi. Napadne ji, že by bylo ideální, kdyby samotná Kristýna zkusila přijímačky na psychologii. Je mimořádně empatická, umí na věci nahlížet z různých úhlů, ale nikoho přitom nesoudí. Papežová ji však ze svých spárů určitě nepustí.

Zdroj článku:
  • Autorský text